Futbol

6 gollü dev maçta kazanan yok!

14 Haziran 2018 Perşembe 19:11 - Son Güncelleme 16 Haziran 2018 Cumartesi 09:28

2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu mücadelesinde Portekiz ile İspanya karşı karşıya geldi.

Soçi şehrindeki Fisht Stadı'nda oynanan mücadele 3-3 eşitlikle tamamlandı. 

PORTEKİZ - İSPANYA MAÇININ ÖZETİ 

Portekiz'in gollerini 4, 44 ve 88'de Ronaldo attı.  

İspanya'nın gollerini ise 24 ve 55'inci dakikalarda Diego Costa ile 58'de Nacho kaydetti. 

 

MAÇTAN NOTLAR

2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nda Portekiz, iki kez öne geçtiği mücadelede İspanya ile 3-3 berabere kaldı. 

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, 3. dakikada ceza alanına girerken Nacho'nun müdahalesiyle yerde kalınca İtalyan hakem Gianluca Rocchi, penaltı noktasını gösterdi. 

Topun başına geçen Ronaldo, meşin yuvarlağı kaleci De Gea'nın solundan ağlara göndererek takımını 4. dakikada 1-0 öne geçirdi. 

24. dakikada Pepe ile girdiği ikili mücadelede topu kapan Diego Costa, ceza alanına girer girmez rakiplerine rağmen yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

44. dakikada Guedes'in pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Ronaldo'nun bekletmeden vuruşunda, kaleci De Gea'nın hatasıyla meşin yuvarlak bir kez daha filelerle buluştu: 2-1.

Bu golle Portekiz ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. 

Karşılaşmanın 55. dakikasında İspanya yeniden eşitliği sağladı. Busquets'in ceza alanı sağ tarafından kafayla indirdiği topu tamamlayan Diego Costa, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-2.  

Bu golden üç dakika sonra ceza alanı önünde topla buluşan Nacho'nun sert şutunda, yan direğe çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-3.

88. dakikada ceza alanı önünde kazanılan serbest atışta topun başına geçen Cristiano Ronaldo, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı bir kez daha filelerle buluşturdu: 3-3. 

Karşılaşma 3-3 berabere sona erdi.

B Grubu'nda ilk karşılaşmaların ardından 3 puanlı İran liderlik koltuğuna otururken, birer puanlı Portekiz ile İspanya, ikinci ve üçüncü sıralarda yer alıyor. Puansız Fas ise son sırada bulunuyor. 

 

 

2018 FIFA Dünya Kupası

Stat: Fisht

Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Portekiz: Rui Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Carvalho, Moutinho, Fernandes (Dk.68 Mario), Bernardo Silva (Dk. 69 Quaresma), Guedes (Dk. 80 Andre Silva), Ronaldo

İspanya: De Gea, Nacho, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Koke, David Silva (Dk. 86 Vazquez), Isco, Iniesta (Dk. 70 Alcantara), Diego Costa (Dk. 77 Aspas)

Gol: Dk. 4 (penaltıdan), 44 ve 88 Ronaldo (Portekiz), Dk. 24 ve 55 Diego Costa, DK. 58 Nacho (İspanya) 

Sarı kart: Dk. 17 Busquets (İspanya), Dk. 28 Fernandes (Portekiz)

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz