Futbol

FIFA Dünya Kupası, İtalya'da sergileniyor

20 Şubat 2014 Perşembe 13:16 - Son Güncelleme 20 Şubat 2014 Perşembe 13:21

FIFA Dünya Kupası, İtalya'nın başkenti Roma'da sergileniyor.

Futbolda, 32 milli takımın haziran ayında Brezilya'da uğruna mücadele edeceği FIFA Dünya Kupası, İtalya'nın başkenti Roma'da sergileniyor.

Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak 2014 FIFA Dünya Kupası öncesi turnuvanın en büyük ödülü olan kupa, içecek firması Coca-Cola'nın sponsorluğunda Roma'da sergilenmeye başlandı.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 89 ülkeyi dolaşacak olan İtalyan heykeltıraş Silvio Gazzaniga'nın hazırladığı kupa, 4,9 kilo ağırlığında altın ve malakitten oluşuyor.

Kupayı Roma'da, belediye başkanı Ignazio Marino ile birlikte kupayı 1982'de kazanan İtalya Milli Takımı oyuncularından Antonio Cabrini ve 2006'da şampiyon olan kadrodan Gianluca Zambrotta ile Gennaro Ivan Gattuso karşıladı.

Kariyerinde 3 kez Dünya Kupası'nda oynama fırsatı yakaladığını aktaran Gattuso, 2006 yılındaki şampiyonluklarıyla kendisi için en büyük düşün gerçeğe dönüştüğünü ifade etti. Gattuso, "Kupayı kazanarak döndükten sonra 1,5 milyondan fazla insanla bu zaferi kutladık. Unutulmaz bir gündü" dedi.

Kupa, bugün başta öğrenciler olmak üzere halkın ziyaretine açılacak.

İtalya'dan sonra Hırvatistan'a geçecek olan kupa, Balkanların ardından Türkiye'ye gelecek. FIFA Dünya Kupası, 25-27 Şubat tarihlerinde İstanbul'da sergilenecek.

Sıradaki Haber
Çakmağa 600 avro az bulundu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz