Futbol

Kanerva: "Türkiye beni şaşırtmadı"

10 Ekim 2017 Salı 09:35 - Son Güncelleme 10 Ekim 2017 Salı 09:44

Finlandiya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Markku Kanerva, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Türkiye ile 2-2 berabere kaldıkları mücadelede iki takımın da iyi bir futbol ortaya koyduğunu söyledi. Kanerva, "Karşımızda güçlü bir ekip vardı. Bunu maçtan önce de söylemiştim. Türkiye beni şaşırtan bir görüntü ortaya koymadı" dedi.

Kanerva, Turku kentindeki Veritas Stadı'nda yapılan maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Her iki takımın da çok keyifli bir mücadele izlettiğini belirten Kanerva, "Her iki taraf için de güzel bir geceydi. Geriye düştük ve o ana kadar etkili olamadık. Daha sonra takımım dengeyi sağladı ve sahadan beraberlikle ayrılmayı bildi." dedi.

Türkiye'nin hırslı bir futbol ortaya koyduğunu dile getiren Finlandiyalı teknik adam, "Karşımızda güçlü bir ekip vardı. Bunu maçtan önce de söylemiştim. Türkiye beni şaşırtan bir görüntü ortaya koymadı. Oyuncularım da çok iyi mücadele etti ve karşılaşma beraberlikle tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Kanerva, Dünya Kupası'na katılamadıklarını ve şimdi gelecek maçlara çok daha iyi hazırlanmaları gerektiğini anlattı.

Oyuncularıyla yarından itibaren gelecek maçları düşünmeye başlayacaklarını kaydeden Kanerva, "11'inci ayda Estonya ile bir maçımız var. Sonrasında da önemli karşılaşmalar oynayacağız. Gelecekte daha güçlü bir Finlandiya Milli Takımı oluşturmak istiyoruz." diye konuştu.

Markku Kanerva, Türkiye karşısında sahada birçok genç oyuncuya şans verdiğini belirtti.

Genç oyunculara her zaman şans vermek gerektiğine inandığını ifade eden Kanerva, bu sayının artması için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
"İzlanda maçında kenarda olsaydım, 1. golü yemezdik"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz