Futbol

Kolombiya adını son 16'ya yazdı

28 Haziran 2018 Perşembe 18:53 - Son Güncelleme 28 Haziran 2018 Perşembe 20:26

2018 FIFA Dünya Kupası'nda H Grubu son maçında Kolombiya, Senegal'i 1-0 yenerek son 16 turuna lider olarak yükselmeyi başardı. Senegal ise Polonya'ya 1-0 yenilen Japonya ile aynı puan ve averajda olmasına karşın gördüğü kart sayısının fazlalığı nedeniyle turnuvaya veda etti. 

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda Senegal ile Kolombiya, Samara Arena'da karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Oldukça çekişmeli geçen ikinci yarının 74. dakikasında Juan Quintero'nun pasında topla buluşan Yerry Mina, Kolombiya'yı 1-0 öne geçirdi.

VİDEO | İŞTE GRUBUN KADERİNİ BELİRLEYEN O GOL

90 dakika boyunca başka gol olmayınca Kolombiya sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 6'ya yükselten Jose Pekerman'ın öğrencileri gruptan lider olarak çıktı. 4 puanda kalan Senegal ise "kart sayısı"na takıldı.

Puan, averaj, atılan, yenilen gol ile aralarındaki maçta eşitlik olan iki takımdan Senegal, Japonya'dan daha fazla sarı kart gördüğü için fair play puanında rakibinin gerisinde kalarak üçüncü oldu ve turnuvadan elendi. Gruptaki üç maçı Senegal 6, Japonya 4 sarı kartla tamamladı. 

 Mazic verdi, VAR iptal etti

Bu arada hakem Milorad Mazic'in 16. dakikada Senegal lehine verdiği penaltı kararı, VAR uyulamasıyla iptal edildi.

Stat: Samara

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

Senegal: Ndiaye, Sabaly (Dk. 74 Wague), Koulibaly, Sane, Gassama, Kouyate, Gueye, Keita Balde (Dk. 80 Konate), Mane, Sarr, Niang (Dk. 86 Sakho)

Kolombiya: Ospina, Arias, Mina, Davinson Sanchez, Mojica, Carlos Sanchez, Uribe (Dk. 83 Lerma), Juan Cuadrado, Rodriguez (Dk. 31 Muriel), Quintero, Falcao (Dk. 89 Borja)

Gol: Dk. 74 Mina (Kolombiya)

Sarı kartlar: Dk. 45 Mojica (Kolombiya), Dk. 51 Niang (Senegal)

Sıradaki Haber
Kupada günün programı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz