Futbol

Millilerimizin grubunda hesaplar karıştı!

06 Eylül 2017 Çarşamba 16:37 - Son Güncelleme 06 Eylül 2017 Çarşamba 16:43

Türkiye'nin Hırvatistan'ı, İzlanda'nın da Ukrayna'yı yenmesiyle Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda işler karıştı. Son iki maç büyük çekişmeye sahne olacak. İşte gruptan çıkma hesapları...

Milliler kazandı, ihtimaller arttı. Hırvatistan'ı Cenk Tosun'un attığı tek golle geçen A Milli Futbol Takımımızda yüzler gülüyor.

Gruptan çıkma ihtimali oldukça düşük görülen A Milli Takımımızın, Hırvatistan zaferi grupta hesapları değiştirdi. İzlanda'nın Ukrayna'yı yenmesiyle de ihtimaller oldukça arttı.

Türkiye grupta 14 puanla averajla üçüncü sıraya yükselirken, lider Hırvatistan 16 puanda kaldı.

A Milli Futbol Takımımız son iki maçında İzlanda ve Finlandiya ile karşı karşıya gelecek. Milliler 2 maçını da kazanırsa İzlanda'yı geride bırakmayı garantileyecek. Eğer Hırvatistan iki maçını da kazanırsa, Hırvatlar grubu lider olarak tamamlayacak. 

Hırvatistan'ın iki maçını kazandığı hesaplamada Türkiye de iki maçını kazanırsa 20 puanla gruptan 2'nci olarak play-off maçı oynamaya hak kazanacak.

Görünen senaryolar arasında Türkiye'nin grubu lider olarak bitirme ihtimali de var. Ukrayna ve Türkiye'nin de kalan iki maçını kazanması halinde Türkiye'nin grubu lider bitirme şansı var.

Bu ihtimal gerçekleştiğinde, Türkiye ve Ukrayna 20 puana ulaşacak, Hırvatistan ile İzlanda'yı geçmiş olacaklar.

FİFA turnuvalarında gol averajına bakıldığı için bu durumda Türkiye'nin averajı daha iyi olduğu takdirde Ukrayna'yı da geçerek birinci olacak.

Kısacası kalan iki maç sonunda Ay-yıldızlıların lider olarak doğrudan Dünya Kupası'na gitme şansı var.

Sıradaki Haber
7 ülke Rusya biletini cebine koydu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz