Futbol

Viking ruhu Rusya'da!

21 Haziran 2018 Perşembe 15:25 - Son Güncelleme 21 Haziran 2018 Perşembe 16:45

2018 Dünya Kupası'nda sahadaki mücadele kadar, taraftarların Rusya'ya yolculuk öyküleri de dikkat çekiyor. İki İzlanda taraftarı, Rus yapımı araçlarıyla tam 14 gün süren yolculuklarının ardından, takımlarını Rusya'da destekliyor.

İki İzlandalı taraftar, Dünya Kupası'nda takımlarını desteklemek için Rus yapımı araçlarıyla 5 bin kilometre seyahat ederek "Vikinglerin ruhu"na saygı gösterdi.

Posta servisi çalışanı Kristbjorn Hilmir Kjartansson ve sinema öğrencisi olan arkadaşı Gretar Jonsson, İzlanda'nın başkenti Reykjavik'ten, 6 Haziran'da Rusya'ya doğru yola çıktı.

Bu iki çılgın taraftar, İzlanda'dan Danimarka'ya feribotla geçmeden önce araçlarını milli takımlarının kırmızı, beyaz, mavi renklerine boyadı.

Danimarka'nın ardından, Almanya, Polonya, Litvanya ve Letonya'yı geçen İzlandalı taraftarlar, tam 14 gün süren yolculuğun ardından Moskova'ya ulaştı.

İzlanda'nın Arjantin ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı izleyen iki kafadar, ardından Nijerya'ya karşı oynayacakları ikinci maç öncesinde Volgograd'a gitti.

İzlandalı taraftarlar, yol sırasında araçlarında yaşadıkları teknik sorunların üstesinden gelmeyi, tam bir Viking gibi başardıklarını söyledi.

Üzerinde Viking yelkenli gemisini tasvir eden bir logo da bulunan aracı, bir yarışmada kazandıklarını söyleyen İzlandalı çift, Dünya Kupasında takımlarına sonuna kadar inandıklarını vurguladı.

Sıradaki Haber
İsviçre 3 puana 90'da Shaqiri ile ulaştı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz