Futbol

"Florya’yı rüya bir tesis yapacağız"

18 Aralık 2019 Çarşamba 15:17 - Son Güncelleme 18 Aralık 2019 Çarşamba 16:07

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, “Florya’yı rüya bir tesis yapacağız. Her şeyi sponsorlarla yapacağız. Florya'yı iki kat aşağı indireceğiz. Basketbolu Florya'dan alıp Türk Telekom Stadyumu'nun oraya alacağız" dedi.

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, sarı-kırmızılı kulübün Olağan Aralık Ayı Divan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Florya’yı futbol mekanı yapacaklarını söyleyen Abdurrahim Albayrak, "Florya hepimizin hayali olan bir yerdi. Ben Florya’ya farklı bakıyordum. Florya’ya gittiği zaman geceleri uyku tutmadı. Sayın Başkanım Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu ile birlikte Florya’yı almak için gece gündüz çalıştık. İnanıyorum ki 30 milyon insan o gece rahat uyumuştur. Ben de Ankara’ya gittim ama meclisin bahçesinde bile ruhsat alındı ise işin zor olduğunu söylediler. Dün Fatih Terim hocam ve tabii ki yönetim ile beraber uzun uzun Florya’yı konuştuk" şeklinde konuştu.

"Adayı'da halledeceğiz, uğraşıyoruz"

Galatasaray Adası’nı da halledeceklerini ve bunun için uğraş verdiklerini belirten Albayrak, "Florya’yı rüya bir tesis yapacağız. Her şeyi sponsorlarla yapacağız. Florya'yı iki kat aşağı indireceğiz. Basketbolu Florya'dan alıp Türk Telekom Stadyumu'nun oraya alacağız. Florya'yı sadece futbol mekanı yapacağız. Herkesin gurur duyacağı bir yer olacak. Allah’ın izniyle adayı da halledeceğiz, işimizi gücümüzü bıraktık onla da uğraşıyoruz. Galatasararay’a gönül vermiş mimar arkadaşlarla görüşüyoruz. Kemerburgaz’dan da vazgeçmiş değiliz, orası Galatasaray’ın anasının ak sütü gibi helalidir" diye konuştu.

Hamamcıoğlu: "Bunun altından hiç kimse kalkamaz"

Toplantının açılış konuşmasını yapan divan kurulu başkanı Eşref Hamamcıoğlu, güncel konularla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Hamamcıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve sarı-lacivertli kulübün başkanvekili Semih Özsoy arasında yapılan görüşmeye şahit olduğunu aktarırken, bu durumu sert bir dille eleştirdi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in özel ofisinde gerçekleştiği basına yansıyan görüşmenin, futbol kamuoyunda gündem olduğuna dikkati çeken Hamamcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"TFF Başkanı ve MHK Başkanı ile Fenerbahçelilerin özel ortamda yaptıkları bir toplantı var. Bu toplantı oldukça ses getirdi. Toplantının katılımcılarını bizzat gördüm. O gün aynı yerde bir randevum vardı. Şeytan azapta gerek ki hepsini gördüm. Herkes arkadaş olabilir fakat buna çok ciddi tepki vermek lazım. Kurumsal tepki çok önemli. Kurumsal tepkilerde içerik kadar zamanlama da önemli. Eğer TFF Başkanı ve MHK Başkanı, özel sayılabilecek bir ortamda bir araya gelip, tüm spor camiasını, futbol kulüplerini ilgilendirecek kararlar alıyorsa, bundan sonra maçlarımızda yaşanabilecek hakem hataları kurgulanmış bir komploya, suça dönüşecektir. Bunun altından hiç kimse kalkamaz. Bunun hesabını, toplantıya katılan kişiler daha açık bir şekilde mutlaka vermeli. Türk futbol kamuoyunu bu şekilde yönlendirmeye kalkıyorlarsa, emeğe ve camialara büyük haksızlık vardır. Bunları, meydanı boş buldukları için yapıyorlar. TFF Yönetim Kurulu üyelerini, özellikle Galatasaray'ı temsil edenleri, kurullardaki üyelerini buna tepki göstermeye davet ediyorum. Galatasaray hiçbir şekilde yarışmadan bu tür oyunlarla engellenemez. Bundan sonraki her türlü hakem hatasının altında, bu toplantının sonuçlarını aramak en doğal hakkımızdır."

"Fatih Terim dışarıdan birisi değildir"

Eşref Hamamcıoğlu, futbol takımının UEFA Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de iyi performans sergilemediğini ancak teknik ekibin arkasında durmaları gerektiğini belirtti.

Futbol takımının şanssız bir dönem geçirdiğini aktaran Hamamcıoğlu, "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ümit edilen sonuçları alamadık ve Süper Lig'e döndük. Süper Lig'de de çok iyi sonuçlar aldığımız söylenemez. Ancak sıralamaya baktığımızda, yarışın içinde olduğumuz aşikar. Bize düşen, bu işten sorumlu olan teknik direktörümüz ve teknik yönetimimizin arkasında durmaya devam etmektir. Bu desteğin sonuç verebilmesi için, başta sayın teknik direktörümüz ve divan kurulu üyemiz Fatih Terim ile arkadaşlarının asıl işlerine odaklanmasını sağlamak, hem bizim hem de yönetim kurulunun işidir. Desteğimiz ve güvenimiz devam etmelidir. Fatih Terim dışarıdan birisi değildir. Kendisini başka işlerle meşgul olmak zorunda bırakmamamız lazım." diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda TFF 2. Lig takımlarından Tuzlaspor ile yapılan maçtan sonra hoş olmayan olayların yaşandığını aktaran Hamamcıoğlu, "Ülkede bildiğiniz gibi kadına şiddet var. Bütün camialar, sivil toplum örgütleri buna karşı çıkıyor. Maçtan sonra kadın profesyonel çalışanımız (Hande Sümertaş), Tuzlasporlu yöneticilerin fiziki müdahalesine maruz kalıyordu. Hiç kimse bir kadına parmak sallayıp el kaldıramaz. Bunun karşısında topyekün durmamız gerek. Buradan PFDK ve TFF yetkililerini göreve davet ediyorum. Her kimse bu Tuzlaspor yöneticisi, takip edilmeli ve mutlaka gereği yapılmalıdır. Çalışanımıza da atlattığı badire için geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Divan kurulunda Florya gerginliği

Eşref Hamamcıoğlu, Florya arazisinin tekrar alınmasını basından öğrendiklerini ve divan kurulu olarak daha önce bilgilendirilmeyi beklediklerini söyledi.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Hamamcıoğlu, Florya arazisinin yeniden kulübün üzerine geçmesiyle ilgili üyelerden birçok soru geldiğini belirterek, bu soruları yönetim kurulunun yanıtlaması için gündeme getirdi.

Bunun üzerine başkan yardımcısı Yusuf Günay, Florya ve Kemerburgaz arazileriyle ilgili bilgilendirmede bulunup, soruları yanıtladı.

Sunum sırasında Yusuf Günay ile eski başkanlardan Faruk Süren ve bazı üyeler arasında sözlü gerginlik yaşandı.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Manisaspor galibiyete hasret
Yükleniyor lütfen bekleyiniz