Futbol

"Fransa bu jenerasyonla kupalar kazanabilir"

24 Haziran 2014 Salı 17:12 - Son Güncelleme 24 Haziran 2014 Salı 17:17

Henry, ülkesinin büyük turnuvalarda kupa kaldıracak güçte olduğunu söyledi.

Fransa'nın eski milli futbolcusu Thierry Henry, ülkesinin büyük turnuvalarda kupa kaldıracak güçte olduğunu söyledi.

FIFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Henry, milli takım düzeyinde başarıların kolay yakalanmadığını belirterek, "Dünya Kupası gibi büyük turnuvalarda kazanılan tecrübe çok önemlidir. Milli takımlarda zamana ihtiyaç duyulur ama bu jenerasyon gerçekten de kupalar kaldırabilecek kaliteye sahip. Dünya Kupası gibi bir arenada birden çok kez oynama şansı elde edebileceğinizden emin olamazsınız. Bu nedenle hepsinde son turnuvanız gibi oynamanız gerek" ifadelerini kullandı.

Fransa Milli Takımı'nın Franck Ribery'den yoksun mücadele etmesinin talihsizlik olduğunu hatırlatan 36 yaşındaki futbolcu, yine de Karim Benzema, Paul Pogba ve özellikle de Raphael Varane'ın Fransızların önemli kozları arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

DÜNYA KUPASI İLE İLGİLİ HER ŞEY BURADA

Dünya Kupası'nda birçok yıldız ismin sahne aldığını kaydeden Fransız futbolcu, "Turnuva başından bu yana Luis Suarez, Robin van Persie ve Arjen Robben gibi oyuncular göze çarptı. Thomas Müller'i de hesaba katmak gerek. Hakkında fazla konuşulmasa da bir şekilde gol atmanın yolunu bulan tehlikeli bir oyuncu. Pozisyona girmeden dahi gol atmayı başarabiliyor. Daha birçok isimden bahsedebiliriz ama önemli olan takım oyunudur" değerlendirmesinde bulundu.

Brezilya'da devam eden 2014 FIFA Dünya Kupası'nda E Grubu'nda mücadele eden Fransa, Honduras'ı 3-0, İsviçre'yi 5-2 yenerek 6 puan topladı. Grupta lider durumda bulunan Fransızlar, turnuvadaki son maçında, Ekvador ile yarın TSİ 23.00'te karşılaşacak.

Sıradaki Haber
FIFA'dan "doping testi savunması"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz