Futbol

Fransa'da EURO 2016 tatbikatı

05 Nisan 2016 Salı 00:13 - Son Güncelleme 04 Nisan 2016 Pazartesi 21:20

Kimyasal ve bombalı saldırı olasılığına karşı iki kentte tatbikat düzenlendi.

Fransa'nın ev sahipliği yapacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na az bir süre kala, terör saldırısı olasılıklarına karşı güvenlik önlemleri artırılıyor.

Saint-Etienne Stadı'nda kimyasal saldırı, Bordeaux kentinde ise bombalı saldırı olasılığına karşı tatbikat düzenlendi.

Şampiyona sırasında grup maçlarına ev sahipliği yapacak olan Saint-Etienne Stadı'ndaki tatbikata, itfaiye erleri, sağlık ve güvenlik görevlileri katıldı. Kimyasal saldırı olasılığına karşı sorumlu birimler arası eş güdüm ve koordinasyonun sınandığı tatbikat, insansız hava aracından düzenlenen bir kimyasal saldırı senaryosu üzerinde gerçekleştirildi. Tatbikatla ilgili ayrıntılı bilgiler ise basınla paylaşılmadı.

Şampiyonaya ev sahipliği yapacak Bordeaux kentinde de bombalı saldırı olasılığına karşı bir tatbikat düzenledi. Bu tatbikatı, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Sağlık Bakanı Marisol Tourane de izledi.

İçişleri Bakanı Cazeneuve, geçen ay düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele kapsamında önemli bir kısmı Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde olmak üzere 75 tatbikat yapılacağını duyurmuştu.

Fransa'ya yönelik terör tehdidinin hala çok yüksek olduğunu kaydeden Bernard Cazeneuve, "Olası toplu cinayetler ve saldırılara karşı güvenlik güçleri, ülkenin her yerinde her zaman hazır durumda olabilmeli." diye konuşmuştu.

Fransa, 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde 10 farklı kentteki statlarıyla 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

Sıradaki Haber
Spor Toto Süper Lig'de görünüm
Yükleniyor lütfen bekleyiniz