Futbol

Fransa'da Türk bayrağı tartışması!

13 Mayıs 2018 Pazar 19:29 - Son Güncelleme 13 Mayıs 2018 Pazar 19:35

Fransa'da Front National partisi mensubu Yoann Gillet'in dün milli futbolcular Umut Bozok ve Mevlüt Erdinç'le Twitter üzerinden atışması sosyal medyayı salladı.

Gillet'nin Bozok'un formasını giydiğini ve bu sezon Ligue 1'e yükselen Nimes takımıyla ilgili attığı tweet ile başladı.

Gillet, Nimes'in başarısını kutlamaya gelen taraftarlar arasında Türk bayrağının açılmasına tepki gösterirken "Ne yazık ki birileri Nimes'i Türkiye'yle karıştırmış ve yetkililer de bu provokasyona izin vermiş." ifadelerini kullandı.

Gillet'nin ırkçı mesajına ilk tepki takımın yıldız ismi Umut Bozok'tan geldi. Bozok, Gillet'ye "Sayın Gillet, sanırım bu Nimes'de oynayan bir Türk oyuncuya yapılmış bir jest. Ve sanırım o Türk oyuncu da benim." dedi.



Fransız siyasetçi ise Bozok'a "Yeteneğinizi tebrik ediyorum. Nimes'i gururlandırıyorsunuz. Ancak benim sözüm, size değildi. Ben, provokasyon duygusuyla hareket edenleri hedef aldım." şeklinde cevap verdi.

Bozok'un ardından Gillet'ye bir sert tepki de Medipol Başakşehir'in yıldızı Mevlüt Erdinç'ten geldi.

Erdinç, Bozok'un tweet'inin altına "Onu (Gillet) tanımıyorum ama bence kendisi %1000 ırkçı." mesajını yazdı.

Gillet ise Erdinç'e "PSG'deki patlamanızdan sonra hâlâ söyleyecek bir şeyiniz var mı?" şeklinde alaylı bir karşılık verdi.

2009 yazında Sochaux'dan Paris Saint Germain'e transfer olan Mevlüt, burada çıktığı 110 maçta 30 gol, 13 asist kaydedebilmişti. 

Sıradaki Haber
"Böyle veda etmek güzel oldu"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz