Futbol

Futbolun dev çınarı jübile yaptı

28 Ekim 2015 Çarşamba 12:37 - Son Güncelleme 28 Ekim 2015 Çarşamba 12:03

Lisanslı olarak 60 yıl boyunca futbol oynayan Hatay Yurdakul jübilesini yaptı.

Amatör liglerde 60 yıl boyunca lisanslı olarak aktif futbol oynayan 77 yaşındaki Hatay Yurdakul, "dünyanın en yaşlı futbolcusu" unvanıyla davet edildiği Marmaris'te, jübilesini yaparak yeşil sahalara veda etti.

Marmaris'te düzenlenen Masterlar Futbol Turnuvası'na onur konuğu olarak çağrılan Hatay Yurdakul, sahaya Antalya takımıyla çıktı.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle aktif futbol hayatını noktalama kararı alan Yurdakul, turnuvanın açılış maçında kısa bir süre forma giydikten sonra arkadaşlarının omuzlarında sahayı terk ederek jübilesini yaptı.

Amatör ligde mücadele eden ve kendisinin kurduğu Antalya Trabzonlular Futbol Kulübü'nün lisanslı futbolcusu olan Yurdakul, AA'ya yaptığı açıklamada, 1955 yılında Trabzon'da kurulan siyah-beyazlı renklerdeki Erdoğdu takımında futbola başladığını söyledi.

"Hep amatör liglerde oynadım"

Aktif olarak 60 yıl boyunca lisanslı futbol oynadığını belirten Hatay Yurdakul, "Bizim zamanımızda 16 yaşında lisans çıkıyordu. Şimdiki gibi 10 yaşında çıkartılsa 66 yıllık futbolcu olacaktım. Bugüne kadar en az 20 kulüp değiştirdim. Hep amatör liglerde oynadım, hiç profesyonel olamadım. Doğu illerindeki bazı takımlarda aynı anda hem futbolculuk hem de antrenörlük yaptım. O zamanlar hem futbolcu hem antrenör olunuyordu" diye konuştu.

Yurdakul, bu sezon yaşadığı bazı sağlık sorunları nedeniyle doktorların önerisi üzerine futbolu bırakma kararı aldığını anlatarak, bundan sonraki yaşantısını Türk futboluna yeni sporcular kazandırmakla geçireceğini kaydetti.

Türkiye'nin kendisinin kıymetini bilemediğini ifade eden Yurdakul, 77 yaşında hala futbol oynayan birinin davet edilerek tecrübelerinden yararlanılması gerektiğine inandığını belirtti.

Yurdakul, gelen davet üzerine Romanya'ya gittiğini belirterek, "Nereden duydularsa 'dünyanın en yaşlı futbolcusu' olduğumu öğrenmişler. Orada da sahaya çıkıp top oynadım" dedi.

"En büyük gururum Şenol Güneş"

Hatay Yurdakul, futbol hayatındaki en büyük gururunun Trabzonspor'un ve milli takımın efsane kalecisi ve Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş'i Türk futboluna kazandırmak olduğunu söyledi.

Güneş'i, 1967 yılında taş kalede kalecilik yaparken bulduğunu belirten Yurdakul, "Sen bir gün milli takımın kalesini koruyacaksın" dediği Güneş'i, Erdoğdu takımına getirdiğini anlattı.

Yurdakul, Güneş'i takıma almak için gittiğinde babasının kendisine kızdığını dile getirerek, "Çorba içiyordu, çorba tasını bana fırlattı, 'ne futbolu' dedi. O zamanlar geçinmek zordu. Ancak babasını ikna etmeyi başardım. Bizde bir yıl oynadı daha sonra Trabzonspor aldı. Onlar da Sebat'a kiraladılar ve orada parladı" şeklinde konuştu.

Güneş'in çocukken de zeki biri olduğunu anlatan Yurdakul, "Şenol'u aldığım zaman okulda notlarının nasıl olduğunu sordum. 'Hepsi 10' dedi" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Melo İtalya'da da aynı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz