Futbol

Futbolun efsaneleri Antalya'da buluştu

17 Ekim 2015 Cumartesi 23:06 - Son Güncelleme 17 Ekim 2015 Cumartesi 19:08

Efsaneler Kupası Futbol Turnuvası'nda birinciliği Hannover 96 takımı elde etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Almanya'nın Antalya Konsolosluğu iş birliğiyle düzenlenen Efsaneler Kupası Futbol Turnuvası'nda, Hannover 96 birinci oldu.

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda düzenlenen turnuvada Fabian Ernst, Martin Groth, Savaş Koç ve Deniz Barış gibi eski ünlü futbolcular, Türk-Alman dostluğu için sahaya çıktı.

Organizasyona, Türk ve Alman veteran futbolculardan oluşan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Almanya'nın Antalya Konsolosluğu takımı Adler Antalya, Antalyaspor, Alanyaspor, Hannover 96 ve Antalya Müzesi katıldı.

Karşılaşmaların başlama vuruşunu, EXPO 2016 Antalya'nın maskotları Ece ve Efe yaptı.

Final maçında Alanyaspor'u 1-0 mağlup eden Hannover 96, turnuvada birinciliği elde etti. Üçüncülük maçında ise Adler Antalya, Antalyaspor'u 5-0 yendi.

Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Seval Yasak, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvayla iki ülke arasındaki sportif ve sosyal faaliyetlerinin artırmasının amaçlandığını kaydetti.

Turnuvada dereceye girenlere kupa ve madalyaları Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, muavin konsolos Jörg Fürstenau, eski milli futbolcu Tanju Çolak ve belediye yetkililerince verildi.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe'nin rakibi galip
Yükleniyor lütfen bekleyiniz