Futbol

Futbolun kadın başkanı

19 Aralık 2015 Cumartesi 13:12 - Son Güncelleme 19 Aralık 2015 Cumartesi 11:16

"Kadın olmak bizim ülkemizde çok zor. Kadın kulüp başkanı olmak daha da zor"

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer alan ve 1. Amatör Lig'de mücadele eden Esenköyspor Kulübü'nün başkanlığını üstlenen Hülya Baran, vefat eden eşinden devraldığı bu görevi zor şartlar altında sürdürüyor.

Eşinin 2008'de kurduğu kulübe tesis kazandırma hedefinin peşinden giden Hülya Baran, A ve 17 yaş altı takımlarındaki 75 lisanslı futbolcusuna daha iyi imkanlar sağlayabilmenin mücadelesini veriyor.

Hülya Baran, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve spora yönelmelerini sağlamak amacıyla eşi tarafından kurulan kulübe bir tesis kazandırmak için çabaladıklarını aktararak, her türlü olumsuzluğa karşın geçen yıl takımlarının şampiyon olduğunu söyledi.

Eşinin sağlığında gerçekleştiremediği hedefleri, kendisinin hayata geçirmek istediğini vurgulayan Baran, "Kadın olmak bizim ülkemizde çok zor. Kadın kulüp başkanı olmak daha da zor. Özellikle amatör bir spor kulübünün yöneticisi olmak çok zor. Destekler yeterli değil ve amatör spor kulüpleri varlıklarını sürdürmek için çaba harcıyor" dedi.

Herhangi bir tesis ya da sahaları bulunmaması nedeniyle başka kulüplerin tesislerinde çalıştıklarını, sporcuların soğuk havada dışarıda giyindiğini ve antrenmanlarını da akşam geç saatlerde yapmak durumunda kaldıklarını anlatan Baran, 2008 yılından bu yana resmi prosedürleri tamamlanmış olmasına karşın tesislerinin yapılamadığını dile getirdi.

Tesislerinin inşası için yetkililerden destek isteyen Hülya Baran, kulüp olarak mevcut göçebe hayattan kurtulmak istediklerini anlatarak, "Bu yıl Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi küçük de olsa bir yardımda bulundu. Bize biraz nefes aldırdı. Mahallemizin düğün salonu da kulübümüze gelir için tahsis edildi. Yetkililerin destek olmasını bekliyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, sağlıklı nesiller yetiştirilmesi hedefi üzerinde duruyor. İşte o gençleri yetiştirmek için çaba harcıyoruz ve destek bekliyoruz" diye konuştu.

Kadın takımı kurma hayali

Hülya Baran, hedeflerinden birinin de kadın takımı kurmak olduğuna dikkati çekerek, "Kadın bir kulüp başkanı olarak, kadın futbol takımı kurma hayalim var. Bu takım da Muğla'ya yakışacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu konuda yetkililerden destek sözü aldığını aktaran Baran, "Eğitim hayatını sürdürmeyen bazı genç kızlarımız küçük yaşta evlendiriliyor. Ben bunu istemiyorum. Amacım onları da spora dahil etmek. Futbolun bir erkek sporu olmadığını ispatlamak istiyorum. Kızlarımızın da en az erkekler kadar başarılı olacaklarına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Esenköyspor'un kaleci antrenörü Kadri Akbalık, başkanları Hülya Baran'ın kulübe tesis kazandırmak için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, "Maalesef bugüne kadar sahayla ilgili bir şeyler yapılmadı. Biz göçebe gibi boş olan sahalarda antrenman yapıyoruz. Akşam geç saatlerde yapıyoruz. Bu çocuklar antrenmandan çıkıp evlerine, sabah da erkenden kalkıp okullarına gidiyorlar" şeklinde konuştu.

Kulüp oyuncusu Yusuf Can Eker ise başkanları Baran'ın kendilerine yeri geldiği geldiğinde bir anne gibi yaklaştığını aktararak, "Üniversite öğrencisiyim ve ailemden uzağım. Ama başkanımız bize hiç eksiklik hissettirmedi. Her konuda destek oldu. Geçen yıl bu kulüp şampiyonluğa ulaştı. Bu azim ve kararlılık olduğu sürece de daha çok şeyler yapacağımıza inanıyorum. Sahamızın olmaması bizim için dezavantaj ama biz başarılı olmak için elimizden geleni yapıyoruz" görüşlerini paylaştı.

Sıradaki Haber
Otyakmaz'dan taraftara çağrı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz