Futbol

"Futsalda çok büyük mesafe aldık"

13 Ekim 2015 Salı 12:51 - Son Güncelleme 13 Ekim 2015 Salı 12:54

Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü Ömer Kaner, açıklamalarda bulundu.

Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü Ömer Kaner, Türkiye'nin futsalda çok kısa zamanda büyük bir mesafe aldığını söyledi.

Kaner, yaptığı açıklamada, 2016 FIFA Futsal Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 3. Grup'ta 10-13 Aralık'ta İzmir'de oynayacakları müsabakalar öncesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu doğrultuda Danimarka ile İzmir'de 2 hazırlık karşılaşması oynayacaklarını hatırlatan Kaner, şöyle konuştu:

"Pazar günü başlayan kampımızda yarın ve perşembe günü Danimarka ile iki müsabaka oynayacağız. Aralık ayına kadar çok daha iyi duruma geleceğimize inanıyorum. İzmir bize çok uğurlu geliyor. Daha önce 2011'de Avrupa Futsal Şampiyonası ön eleme turunda A Grubu'nu lider bitirip, Ukrayna'daki eleme grubu maçlarında oynama hakkını elde etmiştik. Ondan sonra da Ukrayna'da Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını kazandık. İzmir'de çok cazip ve güzel bir ortam var. Danimarka ile oynayacağımız hazırlık maçlarında İzmirli sporseverlerin bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyorum."

"Çok büyük bir mesafe aldık"

Türkiye'nin futsala geç başlamasına rağmen sağlıklı ve güzel bir gelişim içinde olduklarını aktaran Kaner, "Futsalda çok kısa zamanda çok büyük bir mesafe aldık. Avrupa'nın ilk 18 ülkesi içindeyiz ve elemelere elit turdan başlıyoruz" dedi.

Hollanda ve Belçika'dan aralarına katılan oyuncular olduğunu dile getiren Kaner, şunları kaydetti:

"Onlar bize futsalın ne olduğunu çok iyi yansıttı, biz de bu oyunu daha iyi öğrendik. Futsalı bebekken aldım ve buralara kadar gelmesinde işin içinde oldum. Türk oyuncularımız çok yetenekli, yeter ki onlara inanalım. Kadromuzdaki isimlerin çoğu amatör ve üniversitelerde oynuyorlar. Aramızda genç isimler de var. Danimarka maçlarında onlara da şans vereceğim. Tecrübeyle daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum."

Sıradaki Haber
TRT SPOR DD Ekim sayısı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz