Futbol

Getafe tarih yazmaya çok yakın

25 Şubat 2019 Pazartesi 10:41 - Son Güncelleme 25 Şubat 2019 Pazartesi 11:30

La Liga'ya iki yıl önce dönen Getafe, bu sezonki müthiş performansıyla dördüncü sıraya yükseldi. Kulüp, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılabilir.

Getafe, La Liga'nın lokomotif takımlarından biri. 2004-16 yılları arasında İspanya'nın en üst liginde mücadele eden takım, üç sene önce bir alt lige düştü ve bir sene sonra geri döndü. 

2017-18 sezonunda tekrar La Liga'da mücadele etmeye başlayan Getafe, geçtiğimiz yılların aksine bu sezon müthiş bir performans sergiliyor. Takım 25 haftası geride kalan La Liga'da Barcelona, Atletico Madrid ve Real Madrid gibi devlerin ardında dördüncü sırada bulunuyor. Getafe eğer ligi ilk 4 sıra içerisinde bitirebilirse tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılacak. 

39 puanla dördüncü sırada yer alan Getafe'yi 37'şer puanlı Sevilla, Alaves ve 36 puanlı Real Betis zorluyor. Getafe'nin önünde zorlu bir fikstürü de var. Takım ikinci yarıda henüz Real Madrid ve Barcelona ile oynamadı. 

1983 yılında kurulan Getafe'yi bu sezon 54 yaşındaki Pepe Bordalas çalıştırıyor. 28 yaş ortalamasıyla oynayan Getafe'de Jaime Mata, Jorge Molina ve Angel Rodriguez attığı gollerle takımın Şampiyonlar Ligi kapısına dayanmasındaki en büyük pay sahibi isimler. 

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : GetafeLa Liga
Sıradaki Haber
Spor Toto 1. Lig'de nefes kesen yarış
Yükleniyor lütfen bekleyiniz