Futbol

Grealish resmen Manchester City'de

05 Ağustos 2021 Perşembe 22:15 - Son Güncelleme 05 Ağustos 2021 Perşembe 22:52  |  Kaynak : TRT SPOR

İngiltere Premier Lig'de uzun süredir beklenen transfer sonuçlandı. Son şampiyon Manchester City, Aston Villa forması giyen Jack Grealish ile 6 yıllık sözleşme imzaladı.

Aston Villa'nın kaptanlığını yapan İngiliz orta saha Jack Grealish, Manchester City'ye imza attı.

EURO 2020'de final oynayan İngiltere Milli Takımı'nın da bir parçası olan 25 yaşındaki oyuncu, Manchester City'de 10 numaralı formayı giyecek.

Aston Villa'da tüm kulvarlarda 213 maça çıkan İngiliz oyuncu, 32 gol attı.

Öte yandan İngiliz basınında yer alan haberlere göre, City'nin bu transfer için Aston Villa'ya 100 milyon sterlin ödediği ifade edildi. 

"Bu kulübün parçası olmak, rüyanın gerçekleşmesi gibi"

Resmi imzaların ardından İngiliz ekibinin resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Grealish, "Manchester City'e katıldığım için inanılmaz mutluyum. Bu kulübün bir parçası olmak, rüyanın gerçekleşmesi gibi. City, dünyanın en iyi menajerlerinden biri olan Pep Guardiola tarafından çalıştırılan, İngiltere'nin en büyük kulübü. Son 10 yılda büyük kupalar kazandılar. Bu takımın oynadığı futbol, Avrupa'nın en heyecan verici futbolu. Pep için oynamak ve ondan bir şeyler öğrenmek çok özel olacak. Bu her futbolcunun isteyeceği bir şey" diye konuştu.

"Jack inanılmaz bir yetenek"

Manchester City Futbol Direktörü Txiki Begiristain ise, Grealish'i kulübe kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Jack, inanılmaz bir yetenek. Onun hem kulübünde hem de milli takımda gösterdiği gelişimi herkes gördü. Taraftarların onu takımımızda görmekten hoşlanacağına eminim. Pep, oyun tarzını seviyor ve onun City için ideal futbolcu olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Altay'a Polonyalı kaleci
Yükleniyor lütfen bekleyiniz