Futbol

"Hakemlerden cesaret istiyorum"

20 Şubat 2020 Perşembe 14:35 - Son Güncelleme 20 Şubat 2020 Perşembe 14:56

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "Derbinin hakemini etkileyerek alınacak bir galibiyet benden uzak olsun. Ben hakemlerden cesaret istiyorum" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Mustafa Cengiz'in konuşmalarından satır başları:

"Ali Koç'u iki saate yakın izledim, rakiplerimize duyduğum saygıdan bir daha izledim. 7 dakika video vardı. Telif hakkı bilmiyorum. İki saat dinlediğimde aklımda kalan derbide nasıl hakemi etkilerim! Mağdur olurum, TFF'yi etkileyip maçı alırım, algı yaparım.

TFF'yi, yöneticileri zan altında bırakarak, hakemleri zan altında bırakarak maçı kazanıp ne elde edebilirsiniz? Bir maçın gidişatını etkilemek için saatlerce konuşma yapmak Türk futboluna hiçbir şey katmaz.

"Collina'lar istiyoruz"

Derbinin hakemini etkileyerek alınacak bir galibiyet benden uzak olsun. Hakemi etkilemek için, maçın gidişatını etkilemek için saatlerce konuşmak çok yanlış. Hakemlere eyyamcılığı, korkaklığı öğrettiler. Türk insanı korkak değildir, siz korkmalarını istiyorsunuz. Hakemlerden cesaret istiyorum.

Artık yıpranmış hakemlerle yürümeyelim, sahneyi genç hakemlere bırakalım dedik. Hata yapacaksa onlar yapsın, ama gördüğünü çalsın. Adil olsun, eyyamcılık yapmasın. Onun da bir yaşamı var, ailesi var, rızkı var. Biz onun genel kabul edilebilir olmasını istiyoruz. Collina'lar istiyoruz, yeni Collina'lar, hayal biliyorum ama yetiştirmeliyiz

"Fenerbahçe'nin taraftarı centilmendir"

Ben 2 yıldır Kadıköy'e gidiyorum, karşılandığımı hatırlamıyorum. Taraftarın içinden geçiyoruz, turnikelerden geçiyoruz. Bir olumsuzluk olmadı. Fenerbahçe'nin taraftarı centilmendir.

Eleştirileri asla Fenerbahçe camiasına, taraftarına yapmıyoruz. Bize bir saldırıda bulunulursa, ona yanıt veririz. Öbür yanağımızı çevirmeyi biz pek sevmiyoruz. Bir karşılanma da beklemiyoruz. İlk geldiğimizde yemek daveti yaptık, katılmadılar. Saygı duyduk.

Loca istediler, verdik. Onlar verir mi? Vermezse de saygı duyarım. Ben oraya camiamı temsil etmeye gidiyorum, o temsilde bulunmak durumundayım. Benim için karşılanmak önemli değil, benim taraftarımın nasıl karşılandığı önemli. Benim taraftarıma yüksek sesli hoparlörden ses verirsen, beni istersen altın tahtla karşıla, hiçbir önemi yok.

"4 büyük kulübün katılacağı oturuma gelirim" 

Benim 500-600'e yakın taraftarım duyma zorluğu yaşadı. Gözlemci gelince hoparlörün sesi kısılıyor, gözlemci gidince maksimuma getiriliyor. Bunu yapmayın. 20 yıldır Kadıköy'de kazanamıyoruz, tebrik etmek gerekir ama bu kırılacak. Ama benim dönemimde, ama başka birinin döneminde. O gün pazar günü mü? İnşallah o gün pazar günü olur. 4 büyük kulübün başkanlarının katılacağı bir açık oturuma keyifle gelirim." 

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
Adanaspor'da hedef 3 puan
Yükleniyor lütfen bekleyiniz