Futbol

''Her mağlubiyet bana zarar veriyor''

06 Mart 2014 Perşembe 15:17 - Son Güncelleme 06 Mart 2014 Perşembe 15:25

''Milli takım için her zaman yürekten oynadım, oynamaya da devam edeceğim"

Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında, dün akşam oynanan maçta Mısır'a 2-0 yenilen Bosna Hersek'te mağlubiyetin yankıları sürüyor.

Mısır mağlubiyeti Bosna Hersek basınında geniş yer alırken maçta sergilediği etkisiz futbol nedeniyle eleştirilere maruz kalan Manchester City'nin Boşnak yıldızı Edin Dzeko ise yazılı bir açıklama yaparak, maça sakat olarak çıktığını ifade etti.

Kendisini destekleyen taraftarlara teşekkür eden Dzeko, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Kampa sakat olarak geldim. Teknik direktörümüz durumumdan haberdardı. Kendisiyle daha önce yaptığım görüşmelerde maçın ilk yarısını oynayabileceğim konusunda anlaştık. Ancak kendisi beni değiştirmedi. İkinci yarı oynanırken maç içerisinde beni değiştirmesini işaret ettim ama yine değiştirmedi. Neden böyle bir yol izledi, bunu sadece kendisi biliyor. Her mağlubiyet bana zarar veriyor. Milli takım için her zaman yürekten oynadım, oynamaya da devam edeceğim.''

Bu arada, Dzeko'nun babası Mithat Dzeko'nun, maçın ardından Susiç'in yanına gelerek artık oyuna devam edemeyeceğini işaret eden oğlunu neden oyundan almadığını sorduğu öğrenildi.

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Çiro Blazeviç ise Dzeko'nun etkisiz oyununa ilişkin gazetelerde yer alan açıklamasında, ''Dzeko tam kapasitesinde oynamayınca bu bizim için bir handikaptır. Dün akşam sahada yoktu sanki. Sahada çabalayan bazı gençleri gördüm, işte onlar bizim iyi bir geleceğe sahip olacağımızın göstergesi'' ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Safet Susiç, dün akşam Avusturya'nın Innsbruck şehrindeki Tivoli-Neu Stadyumu'nda oynan maçın ardından yaptığı açıklamada, özellikle maçın ikinci yarısında kötü bir oyun sergilediklerini belirtmiş, "Bu bir dostluk maçıydı, bu nedenle mağlubiyetten endişe duymuyorum. Bahane aramıyorum ancak en iyi iki oyuncumuz, Miralem Pjaniç ve Zvjezdan Misimoviç'ten yoksun oynadık'' ifadelerini kullanmıştı.

Mısır Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Shawky Gharib ise Mısırlı futbolcuların sergilediği güzel oyuna dikkati çekmiş, "Beklediğim gibi bir oyun sergiledik. Dünya Kupası'nda mücadele edecek iyi bir rakibe karşı galip geldik. Bu jenerasyonumuz, gelişim göstererek, başarılar elde edecektir'' şeklinde görüşlerini açıklamıştı.

Sıradaki Haber
Löw, Mesut Özil'e sahip çıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz