Futbol

Hırvatistan EURO 2016'dan umutlu

20 Mayıs 2016 Cuma 15:25 - Son Güncelleme 20 Mayıs 2016 Cuma 12:31

"EURO 2016'da gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Sonrasında ise her şey mümkün"

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye'nin rakiplerinden Hırvatistan'ın teknik direktörü Ante Cacic, gruptan çıkarak üst turlarda yer alabileceklerine inandığını söyledi.

EURO 2016 hazırlıkları kapsamında Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda yapılacak ilk antrenman öncesinde basın toplantısı düzenleyen Cacic, aday kadroya davet edilen isimlerin sakatlık yaşamadan kampı tamamlamasının, öncelikleri olduğunu belirtti.

Bazı oyuncuların hazırlık kampına geç katılacak olmasının kendileri için handikap olmadığını kaydeden Cacic, "Biz, bu nedenle Hırvatistanız. Üst seviyelerde oynayan futbolcularımız var." diye konuştu.

Hazırlıklar öncesinde üzerinde baskı hissedip hissetmediğini sorusuna ise Cacic, "Hayatım boyunca çıtayı hep yüksek tuttum. Sürekli baskı altında oldum ve buna ayak uydurdum. Hırvatistan'ın başında olmak da ayrı bir onur. Bu da benim için ayrı bir motivasyon kaynağı." cevabını verdi.

Hırvatistan'ın EURO 2016'daki şansını da değerlendiren Cacic, şunları kaydetti:

"Gruptan çıkamazsak hepimiz üzülürüz ama en çok üzülen ben olurum. Hırvatistan A Milli Takımı, futboldan fazlasıdır. Gruptan çıkamamak, milli takımı ve vatanını seven herkes için ağır olur. Futbolda istediğiniz sonuca ulaşmak için birden çok etkenin örtüşmesi gerek. Rakiplerimize saygı duyuyoruz. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Sonrasında ise her şey mümkün."

Cacic, EURO 2016'daki favorisine ilişkin de "Her milli takım en iyi, en formdaki oyuncularını davet etti. Almanya son dünya şampiyonu, İspanya son Avrupa şampiyonu, Fransa da ev sahibi. Ayrıca Belçika ve İtalya'yı da unutmamalıyız. Çok iyi milli takımları var. Her zaman olduğu gibi sürprizler de olacaktır. Bu sürprizi Hırvatistan'ın yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cacic'in daha önce açıkladığı aday kadroda bulunan Luka Modric, Mateo Kovacic, Mario Mandzukic, Ivan Rakitic ve Darijo Srna'nın kulüplerindeki maçlar nedeniyle hazırlıklara daha sonra katılacakları açıklanmıştı.

EURO 2016'da D Grubu'nda ilk maçını 12 Haziran'da Türkiye ile yapacak Hırvatistan, şampiyona öncesinde Moldova ve San Marino ile hazırlık maçları oynayacak.

 

 

Etiketler : Ante CacicEuro 2016
Sıradaki Haber
''Gençler'' transfere hızlı başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz