Futbol

Hollanda basını şoka uğradı!

11 Ekim 2015 Pazar 11:06 - Son Güncelleme 11 Ekim 2015 Pazar 11:29

"Çekler, Türkiye karşısında turunculara yardımcı olamadı"

Hollanda basını, Türkiye'nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri A Grubu'nda Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı 2-0'lık galibiyete geniş yer ayırdı.

Pazar günü olduğu için gazetelerin çıkmadığı ülkede internet sitelerinde maça önemli yer veren medya kuruluşları, Türkiye'nin, Çek Cumhuriyeti deplasmanında aldığı 2-0'lık galibiyetle play-off oynama şansının yükseldiği, Hollanda'nın şansının ise çok azaldığı yorumunda bulundu.

Haberi, "Çekler, Türkiye karşısında turunculara yardımcı olamadı" başlığıyla veren NOS televizyonu, Çeklerin maçtaki ilk bir saatlik bölümde önemli oranda oyunun kontrolünü ellerinde tuttuğu ancak Türkiye'nin son 30 dakikada sonuca gittiği ifadelerine yer verdi.

"Çekler turuncuları tek başına bıraktı" başlığı kullanılan De Telegraaf gazetesinde, Hollanda'nın, EURO 2016'ya gitme şansının pamuk ipliğine bağlı olduğu yorumu yapıldı. Hollanda'nın deplasmanda Kazakistan'ı yendiğini, bu maçın ardından Türkiye'nin de Çekleri 2-0'la geçtiğini hatırlatan gazete, kendilerinin grupta üçüncü olabilmelerinin ancak Türkiye'nin son maçında yenilmesine bağlı olduğunu da okurlarıyla paylaştı.

AD gazetesi, Türkiye'ye, son maçında bir puanın yeterli olacağını hatırlattı. Hollanda'nın, Fransa'da düzenlenecek EURO 2016'ya gitme şansının oldukça zayıfladığına dikkatin çekildiği haberde, play-off oynamalarının ancak Türkiye'nin son maçını kaybetmesiyle mümkün olabileceği bilgisi verildi.

Türkiye'nin, galibiyetiyle grupta 3'üncü olmalarının zora girdiğini duyuran De Volkskrant gazetesi ise Hollanda'nın Avrupa Şampiyonası'na katılma şansının böylelikle büyük oranda azaldığını aktardı.

Sıradaki Haber
"Türkiye tecrübesiyle kazandı"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz