Futbol

İdmanocağı, efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı'yı unutmadı

11 Nisan 2021 Pazar 18:01 - Son Güncelleme 12 Nisan 2021 Pazartesi 09:30  |  Kaynak : TRT SPOR

Bu sezon 100. yılını kutlayan Trabzon'un köklü kulübü İdmanocağı efsanesini unutmadı. Sarı kırmızılı kulüp, Ahmet Suat Özyazıcı'yı evinde ziyaret etti.

Ziyarette İdmanocağı Başkanı Serdar Arz ve asbaşkan Hakan Özyazcı yer aldı. Hal böyle olunca da ortaya ilginç görüntüler çıktı. Çünkü Türk futbolunun efsanesinin ziyaretini gelen İdmanocağı Kulübü'nün asbaşkanı Hakan Özyazıcı, Ahmet Suat Özyazıcı'nın oğluydu.

İdmanocağı Başkanı Vehbi Serdar Arz, “100 yıllık tarihimizde gerek kulübümüze gerekse Trabzon ve Türk futboluna büyük katkıları olan değerli büyüğümüz Ahmet Suat Özyazıcı’yı evinde ziyaret ettik. Kendisine 100. yılımız nedeniyle yaptırılan ürünlerden takdim ettik. Özyazıcı’ya sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz. Herkese selamları var.'' ifadelerini kullandı.

Ahmet Suat Özyazıcı, futbola İdmanocağında başlamış ve tarihi kulübün Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye Kupası'ndaki Beşiktaş zaferinde yer almıştır.

Özyazıcı, daha sonra Trabzonspor'un kuruluş aşamasında geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz İdmanocağının bir başka efsanesi Özkan Sümer ile birlikte bordo mavili takımın formasını giymiştir.

Sonrasında Trabzonspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Ahmet Suat Özyazıcı, futbolda devrim yapan Trabzonspor'un başında sahaya çıkarak takımını önce ikinci ligden birinci lige, sonra da ligde tam dört şampiyonluk kazandırmıştır.

Teknik direktörlüğe 1998 yılında veda eden Özyazıcı, hala ülkemizde Fatih Terim'den sonra en fazla şampiyonluk kazanan teknik direktör unvanına sahiptir.  

Sıradaki Haber
Misli.com 2. Lig'de görünüm
Yükleniyor lütfen bekleyiniz