Futbol

İki ev sahipliği, iki dramatik sonuç

09 Temmuz 2014 Çarşamba 10:30 - Son Güncelleme 09 Temmuz 2014 Çarşamba 17:09

Almanya karşısında hezimete uğrayan Brezilya'ya ev sahipliği iyi gelmiyor.

Dünya Kupası'nı 5 kez ile en çok kazanan ülke olan Brezilya'ya bu dev turnuvada ev sahipliği yaramıyor. Şu ana kadar Dünya Kupası'na iki kez ev sahipliği yapan Sambacılar, bu iki turnuvada da dramatik sonuçlar aldı.

Rekorlu maçta "Sambacılar"a beraberlik bile yetiyordu ancak...

Sambacılar, dev turnuvaya ilk olarak 1950'de ev sahipliği yapmıştı. 1950'de finale kadar gelen Brezilya, final maçında büyük bir şok yaşamıştı. 1950'deki turnuva grup usulü yapılmış ve kupayı kazanan takım final grubunda en çok puan kazanan takım olmuştu. Finalde ev sahibi Brezilya'ya beraberlik yetiyordu. Uruguay'ın şampiyon olması için ise Brezilya'yı yenmesi gerekmekteydi.

Maracana Stadyumu'nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 bitti ve 47. dakikada Friaca'nın golü ile Brezilya 1-0 öne geçince "Sambacılar"ın şampiyonluğuna kesin gözle bakılmaya başlandı. Ancak Uruguay bir mucize gerçekleştirerek son 25 dakikada 2 gol attı ve Dünya Kupası'na 2. kez uzandı.

Böylece 174.000 kişi ile Dünya Kupası tarihinin en çok seyirci çeken maçında Brezilya büyük bir şok yaşamış oldu. Maracana Stadı'nı dolduran binlerce kişi maçın ardından saatlerce yerlerinden kalkmadı. Maç sonunda 3 Brezilyalı seyircinin kalbi durdu, biri de  intihar etti.

Panzerler  "Samba"yı bastı!

Sambacılar, ikinci kez ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası'na bu kez umutlu başlamıştı. 2014 Dünya Kupası'nda oynadığı futbol eleştirilse de yarı finale kadar gelmeyi başaran Brezilya, Panzerler'in karşısında direnemedi. İlk 30 dakikada kalesinde 5 gol gören Brezilya, Almanya'ya cevap veremedi ve sahadan 7-1 gibi ağır bir sonuç ile ayrıldı. Böylece dev turnuvaya ikinci ev sahipliği de Brezilya için büyük bir drama sahne oldu.

İŞTE O UNUTULMAZ MAÇ

VİDEO | Brezilya bu kabusu daha öncede yaşamıştı

Sıradaki Haber
1991'den Diego Ribas'a! İşte rakamlar...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz