Futbol

İki ülkenin benzer yükselişi

22 Kasım 2020 Pazar 14:10 - Son Güncelleme 22 Kasım 2020 Pazar 14:38  |  Kaynak : TRT SPOR

Karşılaştıkları 2012 Avrupa Şampiyonası finalinden sonra hiçbir turnuvada yarı final dahi göremeyen, 2018 yılında kötü bir döneme giren İtalya ve İspanya, başarılı bir inşa dönemiyle sekiz yıl sonra yeniden iddialı duruma geldi.

Futbolun iki dev ülkesi İtalya ve İspanya gösterdikleri performansla rakiplerine adeta korku salıyor.

Son yıllarda kadrolarında büyük revizyona giden iki takım da 2012 Avrupa Şampiyonası finalinden bu yana hiçbir büyük turnuvada yarı final dahi göremedi.

İki ülke de 2014 Dünya Kupası’nda grup aşamasından öteye gidemedi.

2016 Avrupa Şampiyonası’nda İtalya, İspanya’yı son 16 turunda eledi ancak çeyrek finalde Almanya’ya mağlup olmaktan kurtulamadı.

İtalya, 2018'deki Dünya Kupası’na İsveç'e play-off'da elenerek katılamazken, İspanya son 16 turunda bu kez de ev sahibi Rusya’ya elendi.

O zamandan beri kadrolarında büyük bir değişime giden iki takım da bunda başarılı olmuş gözüküyor.

Yeni teknik direktörler ile yeni dönem

İki ülke de ilk olarak teknik direktörlerini değiştirerek işe başladı. İspanya, Luis Enrique’yi getirirken İtalyanlar ise takımı tanıdık bir isme Roberto Mancini’ye emanet etti.

İki futbol adamının da futbol stilleri birbirine oldukça yakın. İki hoca da futbolcularından yüksek pres, dikine pas ve topa sahip olmalarını istiyor. Ayrıca ikisinin de takımlarının omurgalarını genç oyunculardan oluşturmuş olması da dikkat çekiyor.

İspanya’nın Almanya’yı 6-0 mağlup ettiği karşılaşmada Boğaların yaş ortalaması 25,8 iken İtalya’nın Bosna Hersek ile oynadığı maçta yaş ortalaması 25,7 idi.

Kendi kulüplerinde yıldızların gölgesinde kalan Ansu Fati, Ferran Torres, Nicolo Barella ve Alessandro Bastoni gibi genç isimler milli takımlarında öne çıktı.

Luis Enrique, son milli takım arasında kadroya 2018 Dünya Kupası kadrosunda bulunan yalnızca altı ismi davet etti.

2017’deki 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya kadrosunda yer alan Kepa, Hector Bellerin, Saul, Marcus Llorente, Dani Ceballos, Marco Asensio ve Jose Gaya şimdi A takımdalar.

Aynı durum 2019’daki turnuvada oynayan oyuncular için de geçerli. Fabian, Dani Olmo , Mikel Oyarzabal, Mikel Merino son Almanya maçında kadroda olan isimlerdi.

İtalya’da da sadece Ciro Immobile, Alessandro Florenzi, Leonardo Bonucci ve Mancini düzenli olarak çağırılan oyuncular.

Bu oyuncular haricinde Barella, Gianluigi Donnarumma, Federico Chiesa, Alessandro Bastoni, Manuel Locatelli ve Sandro Tonali mili takımda parlayan isimler.

Yenilgisiz EURO 2020'ye

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri, iki teknik adamın ilk sınavıydı. İtalya elemelerde 10’da 10 yaparken, 34 gol attı ve 4 gol yedi.

İspanya 8 galibiyet ve 2 beraberlik alırken 31 gol attı ve 5 gol yedi.

Ayrıca iki takım da Uluslar Ligi’nde gruplarında birinci olarak Final Four’a katılmaya hak kazandı.
 

Sıradaki Haber
Manchester United - Başakşehir maçının hakemi belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz