Futbol

İşte elemelerin en'leri!

14 Ekim 2015 Çarşamba 14:28 - Son Güncelleme 14 Ekim 2015 Çarşamba 14:59

Elemelerin en başarılısı İngiltere olurken; Romanya 10 maçta sadece 2 gol yedi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde İngiltere, 10'da 10 yaparak en başarılı takım oldu.

Roy Hodgson teknik direktörlüğünde E Grubu'nda İsviçre, Slovenya, Estonya, Litvanya ve San Marino ile mücadele eden İngiltere Milli Takımı, tüm maçlarını kazanıp 30 puanla grup lideri olarak Fransa'da düzenlenecek EURO 2016'nın yolunu tuttu.

Grup ikincisi İsviçre'yi iki maçta da 2-0 ile geçen İngiltere, San Marino'yu 5-0, 6-0, Estonya'yı 1-0, 2-0, Slovenya'yı 3-1, 3-2 ve Litvanya'yı 4-0, 3-0 mağlup etti. İngilizler, grupta 31 gol atıp, 3 gol yedi.

En golcüsü Polonya

Polonya, 33 golle EURO 2016 Elemeleri'nin en skorer takımı olarak dikkati çekti.

D Grubu'nu 22 puanlı Almanya'nın bir puan gerisinde ikinci sırada bitiren ve finallere kalan Polonya'nın skorer görüntüsünde, formda oyuncusu Robert Lewandowski büyük rol üstlendi.

Lewandowski'nin 13 golle başı çektiği Polonya Milli Takımı'nda Arkadiusz Milik 6, Kamil Grosicki 4, Grzegorz Krychowiak ve Sebastian Mila ikişer, Krzysztof Maczynski, Jakub Blaszczykowski, Slawomir Peszko, Bartosz Kapustka, Kamil Glik ve Lukasz Szukala birer gol kaydetti.

En az gol yiyen Romanya

F Grubu'nda Kuzey İrlanda, Macaristan, Finlandiya, Faroe Adaları ve Yunanistan ile mücadele eden Romanya, oynadığı 10 maçta yalnızca 2 gol yedi.

Grupta 5 galibiyet, 5 beraberlikle yenilgi yüzü görmeyen Rumenler, Macaristan ve Finlandiya ile oynadığı maçlarda kalesinde birer gol gördü. Kalesini iyi savunan Romanya Milli Takımı'nda kaleci Ciprian Tataruşanu 9, Costel Pantilimon tek karşılaşmada görev aldı.

Lider Kuzey İrlanda'nın bir puan arkasında 20 puanla ikinci sırayı alarak Fransa biletini cebine koyan Romanya, bu maçlarda 11 gol attı.

En fazla yiyen Cebelitarık, en az atan San Marino

D Grubu'nda Almanya, Polonya, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya ve Gürcistan ile karşılaştığı maçlarda 56 kez kalesini gole kapatamayan Cebelitarık, elemelerin en fazla gol yiyen takımı olmaktan kurtulamadı.

Futbol dünyasının yeni takımlarından Cebelitarık, tüm maçlarını kaybettiği elemelerde, sadece 2 gol kaydedebildi.

Elemelerin en az gol atan takımı ise San Marino oldu. E Grubu'ndaki tek golünü Litvanya'ya karşı atan San Marinolular, buna karşın Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk puanını, Estonya ile golsüz berabere kalarak aldı.

En golcü futbolcu Lewandowski

Bu sezon kulüpte ve milli takımda attığı gollerle adından çokça söz ettiren Bayern Münihli Robert Lewandowski, 13 golle EURO 2016 Elemeleri'nin en golcü futbolcusu olmayı başardı.

Lewandowski, EURO 2008 Elemeleri'nde 13 gol kaydeden Kuzey İrlandalı David Healy'nin elemeler tarihinde atılan en fazla gol rekoruna da ortak oldu.

Polonyalı futbolcunun ardından 9 golle Almanya'dan Thomas Müller, sekizer golle Rusya'dan Artem Dzyuba ve İsveç'ten Zlatan Ibrahimovic yer aldı. Burak Yılmaz ise 4 golle elemelerde Türkiye'nin en golcü oyuncusu olarak ön plana çıktı.

Sıradaki Haber
Cristiano Ronaldo tarih verdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz