Futbol

İsveç'in yeni teknik direktörü belli oldu

07 Nisan 2016 Perşembe 12:10 - Son Güncelleme 07 Nisan 2016 Perşembe 09:15

İsveç Milli Futbol Takımı'nın başına Janne Andersson'un getirileceği açıklandı.

İsveç Futbol Federasyonu, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) ardından milli takım teknik direktörlüğünü bırakacağını söyleyen Erik Hamren'in yerine İsveç Süper Ligi kulüplerinden Norrköping'ün başındaki Janne Andersson'un getirileceğini açıkladı.

Açıklama sonrası başkent Stockholm'de bulunan Friends Arena'da basın toplantısı düzenleyen Andersson, "Her antrenörün gönlünde milli takımı çalıştırmak yatar. Bu göreve layık görüldüğüm için çok mutluyum'' dedi. 53 yaşındaki Andersson, İsveç amatör liginde oynayan genç ve yetenekli futbolcuları da tespit ederek milli takıma kazandırmak istediğini söyledi.

EURO 2016'dan sonra milli takımı bırakacak Erik Hamren ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç Milli Takımı'nı 7 yıla yakın çalıştırdığını ve geriden gelen meslektaşlarının da bu görevi yapması için bırakma kararı aldığını kaydetti.

Bir süre dinlendikten sonra teknik direktörlük yapmaya devam edeceğini ifade eden Hamren, "Şu an tüm konsantrasyonum Fransa'daki turnuvada. Şampiyonadan sonra gelen tekliflere göre hareket edeceğim. Herkese açığım. Türkiye'den gelen tekliflere de açığım. Türkiye'den ya da başka ülkelerden teklif gelirse o günün şartları içinde değerlendiririm" diye konuştu.

Andersson, teknik direktörlük hayatına 1988 yılında, ülkesinin Alets kulübünde başladı. Çeşitli amatör takımları çalıştıran Andersson, 2011 yılında İsveç 1. Ligi'nde çalıştırmaya başladığı Norrköping'i Süper Lig'e çıkardı. Andersson yönetimindeki Norrköping, geçen yıl İsveç Süper Ligi'nde şampiyon oldu.

Sıradaki Haber
Sivasspor kritik virajda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz