Futbol

İtalya sporda 2021 yazına damga vurdu

20 Eylül 2021 Pazartesi 12:19 - Son Güncelleme 20 Eylül 2021 Pazartesi 12:40  |  Kaynak : TRT SPOR

İtalya, rüya gibi bir yaz geçirdi. Önce futbolda Avrupa şampiyonu olan "Çizme" en fazla madalya kazandıkları olimpiyatı da geride bıraktı. İtalya, voleybolda kadınlar ve erkeklerde ulaştıkları Avrupa şampiyonluklarıyla yazı tamamladı.

İtalya, sporda altın dönemini yaşıyor. Gök-Mavilililer, hayallerinin ötesinde bir yaz yaşadı. İtalya'nın zaferlerle dolu yazı, futbolda gelen Avrupa şampiyonluğuyla başladı.

EURO 2020'de şampiyon oldu

Roberto Mancini yönetiminde büyük bir başarıya imza atan Gök Mavililer, 53 yıllık hasrete son verdi. EURO 2020 finalinde penaltılarla İngiltere'ye üstünlük sağlayan İtalya, kupayı müzesine götürdü.

Bir yıl gecikmeli yapılan Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da İtalyan sporcular önemli başarılara imza attı. Oyunların hemen her gününde 1 madalya kazanmayı başaran İtalya, ülke tarihinin en fazla madalyasını elde 

İtalya, 10 altın 10 gümüş ve 20 bronz madalya ile Tokyo 2020'yi kapattı.

100 metrede Marcell Jacobs'tan büyük sürpriz

100 metrede Marcell Jacobs'un sürpriz olimpiyat şampiyonluğu; ardından 4 çarpı 100 metre bayrak yarışından gelen altın madalya ile dikkatleri üzerine çeken İtalyan atletler, atletizmde 5 altın madalya almayı başardı.

Voleybolda çifte şampiyonluk

Futbolla başlayan başarılı yaz serüveni voleybol ile tamamlandı. Kadınlar ve erkeklerde düzenlenen Avrupa şampiyonalarında tam bir İtalya üstünlüğü vardı.

Filede ilk şampiyonluk kadınlardan geldi. Son şampiyon Sırbistan'ı 3-1 yenen İtalya, 12 yıl aradan sonra yeniden Avrupa'nın zirvesine çıktı. İtalya bu zaferle üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu.

İtalya için başarı dolu yazın son zaferi erkekler voleybolda geldi.

Slovenya'yı 3-2 deviren Gök Mavilililer, 7. kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 

Sıradaki Haber
Fenerbahçe ve Galatasaray "efsane"lerine kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz