Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Batmanlı kadınların futbol aşkı

28 Aralık 2015 Pazartesi 09:53

1955 Batman Belediyespor sayesinde kentte kadınların futbola ilgisi artıyor.

Batman'da kurulan ve Türkiye Kadınlar 3. Lig'de mücadele eden futbol takımının başarıları, ilde yaşayan kadınların bu spora ilgisini artırdı.

Kentte yaşayan çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi amacıyla oluşturulan futbol, basketbol, hentbol, atletizm, masa tenisi ve ferdi branşlardaki kadın ve erkek takımları başarılarıyla dikkati çekiyor.

Söz konusu ekiplerden biri olan 1955 Batman Belediyespor Kadın Futbol Takımı, Türkiye Kadınlar 3. Lig 8. Grup'ta zirve mücadelesi veriyor.

Ligdeki 11 takım arasında namağlup iki ekipten biri olan 1955 Batman Belediyespor, şu ana kadar yaptığı 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlikle 17 puan elde etti. Diğer namağlup takım 76 Iğdırspor'un ardından ikinci sırada yer alan Batman temsilcisi, 7 maçta 34 gol attı, kalesinde ise 9 gol gördü.

Batmanlı kadınların oluşturduğu futbol takımı önce 2. Lig'e, daha sonra ise 1. Lig'e yükselmeyi hedefliyor.

Kulüp başkanı Semra Güneş, yaptığı açıklamada, çocuklar, gençler ve kadınlar için bazı spor branşlarında takımlar oluşturduklarını söyledi.

Sportif faaliyetlerle binlerce kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Güneş, "Kadının, kendi rengi ve yaklaşımıyla sporu öğreneceğini, bu alanda da iddialı olarak yer alacağını biliyoruz. Bu bakımdan kadının kendini sporda da temsil etmesini istiyoruz. Bu nedenle sonuna kadar sporu çocuk, gençlik ve kadın olarak ele alıp geliştirme hedefindeyiz" diye konuştu.

"Futbol hayatımızın bir parçası"

Takım kaptanı Sevgi Tüzün de genellikle erkek sporu olarak bilinen futbolda Batman'ı temsil eden kadınların başta çevrelerinde yadırgandığını dile getirdi.

Maçlarda başarılı sonuçlar aldıkça sporculara, ailelerinin ve çevrelerinin destek vermeye başladığını vurgulayan Sevgi, "Kadromuzda şu anda 20 kadın futbolcu var. Futbolu seviyoruz. Futbol, hayatımızın bir parçası, olmazsa olmazımız" ifadelerini kullandı.

Sevgi Tüzün, ligi birinci tamamlayıp 2. Lig'e yükselmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Etiketler: BatmanKadın futbolSemra Güneş