Futbol

Kadın başkandan kadın futbolculara ziyaret

09 Nisan 2014 Çarşamba 10:00 - Son Güncelleme 09 Nisan 2014 Çarşamba 10:05

Konak Belediye Başkanı Pekdaş, "Kızlarımın başarılarını takdir ediyorum" dedi.

Kadınlar 1. Futbol Ligi'nde hafta sonu play-off maçlarına başlayacak lider Konak Belediyespor takımını ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Kızlarımın başarılarını takdir ediyorum" dedi.

Kadınlar 1. Futbol Ligi'nde play-off ilk maçında cumartesi günü Ataşehir Belediyspor'la karşılaşacak Konak Belediyespor'un antrenmanını takip eden Pekdaş, yaptığı açıklamada, İzmir'in tarihinde spor kulüplerinin çok önemli bir yeri bulunduğunu, takımların mahallelerle özdeşerek buralara kimlik verdiğini söyledi.

Kendilerinin de spor takımlarına önem vereceklerini ve sporu topluma yayacaklarını kaydeden Pekdaş, "Seçimden önce ilçede bir spor meclisi kurma konusunda söz verdim, bunu gerçekleştireceğiz. Konak Belediyesi'nin spor etkinlikleri toplumsallaşarak sürecektir. Kızlarımızın bu sezonki başarılarını takdir ediyorum. Onlara desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

Kulüp bünyesindeki takımlar

Pekdaş, belediye bünyesinde yer alan takımların yaşatılması konusunu seçim ziyaretlerinde kulüplerle de konuştuğunu belirterek, "Bu konuda spor meclisi önemli bir rol üstlenecek. Ben bu kentin tarihinde sporun çok önemli bir yer tutuğunu öğrendim. Konak belediyesi spora ve kulüplere destek verecek. Kendi spor yapılanmasını yapacak ama bunun şeklinin nasıl olacağına şehirdeki kulüplerle karar vereceğiz" dedi.

Yapımı düşünülen stat

Göztepe'de yapımı düşünülen statla ilgili sadece kendi kişisel görüşünün yeterli olmadığını kaydeden Pekdaş, Gürsel Aksel Stadı çevresinde oturan insanların düşüncelerinin de önemli olduğunu kaydetti. Pekdaş, bu çevredeki bazı muhtarların ve vatandaşların yapılacak stadın trafik yoğunluğunu arttıracağına inandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kulüp yapılacak stadın burayı daha da canlandıracağını ve otopark sorunun çözüleceğini söylüyor. Şehir merkezlerinde yeşili korumamız ve daha nefes alınabilir ortam yaratmamız lazım. Benim şahsi düşüncem stat konusunda belirleyici değil. Ne tür karar alınırsa alınsın ben o kararın takipçisi olurum. Ancak buraya büyük bir stat olmaz gibi geliyor. Konak sınırlarına bütün koşulların düşünüldüğü büyük bir stat yapmak lazım."

Konak Belediyespor Teknik Direktörü Hüseyin Tavur da ziyaretlerinden dolayı Pekdaş'a teşekkür ederek, bu sene Şampiyonlar Ligi'nde yakaladıkları başarıyı tekrar etmek için öncelikle lig şampiyonluğunu düşündüklerini söyledi. Play-off'un zorlu geçeceğini kaydeden Tavur, "İlk maçı kazanmamız gerekiyor. Ancak iki kötü haber geldi. A Milli Takım'da bulunan Sevgi Çınar'ın ön çapraz bağları koptu, kaleci Fatma'nın da parmağı kırıldı. Onların yerine görev alacaklar da mutlaka ellerinde geleni yapacaktır ama takımın ahengi bozulabilir" dedi.

Tavur, kaleci Fatma Şahin'in 1-2 maç forma giyebileceğini ancak 2 hafta sonra ameliyat olacak Sevgi Çınar'ın 6-7 ay sahalardan uzak kalacağını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Türkiye ilk maçında kayıp
Yükleniyor lütfen bekleyiniz