Futbol

Konak Belediyespor'da hedef 5. şampiyonluk

10 Kasım 2016 Perşembe 18:15 - Son Güncelleme 10 Kasım 2016 Perşembe 15:20

Konak Belediyespor Teknik Direktörü Ali Alanç, "Beşiktaş lige müthiş bir renk katacak" dedi.

Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde son 4 sezonu şampiyon tamamlayan Konak Belediyespor'un teknik direktörü Ali Alanç, geçen sezon ligi Trabzon'da şampiyon olarak tamamladıklarını, yeni sezona da Trabzon'da başlayacaklarını belirterek, tekrar şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Alanç, AA'ya yaptığı açıklamada, tüm takımlara yeni sezonda başarı dileklerinde bulunarak, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları nedeniyle sezona erken başladıklarını hatırlattı.

Şampiyonlar Ligi maçlarından sonra da hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Alanç, "Ligde Trabzon İdmanocağı maçıyla başlayacağız. Ligi geçen sene şampiyon olarak Trabzon'da bitirmiştik, yine şampiyon olarak Trabzon'dan başlayıp, aynı şekilde bitirmek istiyoruz." dedi.

"Play-off kadın futbolu için doğru bir hamle"

Alanç, lig statüsünün bu sene değiştiğini, normal sezonu ilk 5'te bitirenlerin, play-off oynayacaklarını kaydetti. Ligin mayıs ayına kadar devam edeceğini belirten Alanç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Play-off uygulaması kadın futbolu açısından çok doğru bir hamle. Bizim de isteğimiz bu yöndeydi. Bazı eksiklikler var. Türkiye Futbol Federasyonunun bunları çok iyi değerlendireceğini düşünüyoruz. Kadın futbolunun gelişmesi için biz de elimizden geleni yapacağız. Onlar da bu işi daha yukarılara taşımak için mücadele ediyorlar."

"Beşiktaş lige müthiş bir renk katacak"

Ali Alanç, geçen sezon 2. Lig'de şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş'ın da bu sezon 1. Lig'de mücadele edeceğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Beşiktaş lige müthiş bir renk katacak. Biz de onlarla oynamaktan mutluluk duyacağız. Bu sezon İzmir'deki Beşiktaş maçlarında büyük ahenk oluşacak. Kadın futbolu daha fazla duyulacak. İnşallah Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor da kendi takımları ile lige katılırlar. Büyük kulüplerin kadın futboluna katılması, kadın futbolunun ilerlemesi demektir. Biz de kendimize çeki düzen vereceğiz."

"Lig kaliteli geçecek"

Şampiyonlar Ligi'nden döndükten sonra ilk 11'de olmayan 8 oyuncuyla yollarını ayırdıklarını kaydeden Alanç, altyapıdan 12 futbolcuyu A takım kadrosuna aldıklarını söyledi.

Alanç, ligin kaliteli geçeceğine inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Antalya Döşemealtı Belediyespor, 3 Kolombiyalı ve 1 Azeri oyuncu transfer etmiş. Trabzon İdmanocağı, Beşiktaş aynı şekilde güzel transferler yapmış. Biz bu seneye 1 yabancı ile başlayacağız. Raluca, Romanya Milli Takımı'nın kampında olduğu için o da bu hafta bizimle olamayacak. En büyük şanssızlığımız golcü Cosmina'nın çapraz bağlarının kopması oldu. Ocak ayında bizim de yabancı transferimiz olacak."

Sezona 13 Kasım Pazar günü deplasmanda Trabzon İdmanocağı maçıyla başlayacak Konak Belediyespor, sezonun ilk devresinde sırasıyla Ataşehir Belediyespor, 1207 Antalya Döşemealtı Belediyespor (D), İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor, Beşiktaş, Kireçburnu (D), Adana İdmanyurdu, Karadeniz Ereğli Belediyespor (D) ve Amasya Eğitimspor ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Futbolda kadın liglerine başvurular başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz