Futbol

Kan davalı aileleri futbol buluşturdu

22 Kasım 2013 Cuma 11:48 - Son Güncelleme 22 Kasım 2013 Cuma 11:49

Sason'da aralarında kan davası bulunan ailelerin gençleri yeşil sahada buluştu.

Batman'ın Sason ilçesinde aralarında kan davalı ailelerden gençlerin de yer aldığı 11 takım arasında futbol turnuvası düzenlendi.

Yücebağ Beldesi Belediye Başkanlığınca organize edilen halı saha futbol turnuvasında 20 yıl önce 6 kişinin ölümü 20 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan ve geçen ay verilen barış yemeğiyle aralarındaki kan davası sona eren Çetinkaya, Bil, Çeken ve İçyer ailelerinden gençlerin de yer aldığı takımlar kıyasıya mücadele etti.

Yıllarca aralarındaki husumet nedeniyle sıkıntılı günler geçiren dört ailenin gençlerinin kan davasının barışla sonuçlanmasının ardından oluşturdukları futbol takımıyla spordaki mücadelesi takdir topladı.

Kan davalı ailelerin oluşturduğu Barış ve Tepe mahallesi takımlarının karşılaşmasını çok sayıda vatandaş izledi.

Şampiyona "koç" hediye edildi

Turnuvanın final maçında Yücebağspor ile Koçkayaspor takımları karşılaştı. Maçı, Yücebağspor'u 5-4 yenen Koçkayaspor kazandı. Aynı kan davasında babasını kaybeden Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, şampiyon takıma üzerinde "Dostluk ve barış kazansın" yazılı koç hediye etti.

Kendisi de kan davası mağduru olan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kan davasının yol açtığı sıkıntıları bir nebze de olsa unutturmak için böyle bir turnuva düzenlediklerini söyledi. Yaklaşık 20 yıl birbirinden uzak kalmış gençlerin tekrar bir araya gelmesini sağlamak amacıyla halı saha turnuvası organize ettiklerini kaydeden Çetinkaya, şöyle dedi:

"Yücebağ beldesinde 20 yıldır akrabalar arasında yaşanan kan davasının barışla sonuçlanmasının ardından yıllarca birbirinden uzak kalan gençlerin tekrar bir araya gelmesi ve o barış dolu eski günleri yaşayabilmeleri için turnuva yapmaya karar verdik. Turnuva büyük ilgi gördü. Turnuvamıza 11 köy katıldı, bunlar arasında husumetli olanlar da vardı. Artık bu beldenin barış ve dostlukla anılmasını istiyoruz."

Turnuvayı izleyen Kaymakam Cihat Arık kazanan takıma kupasını vererek, futbolcuları kutladı.

Sıradaki Haber
Okan Buruk Gakgoşlar'dan umutlu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz