Futbol

Karar 25 Aralık'ta verilecek

02 Aralık 2014 Salı 14:54 - Son Güncelleme 02 Aralık 2014 Salı 15:00

UEFA Tahkim Kurulu, kararını 25 Aralık'a kadar verecek.

Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maça ilişkin verilen cezalara, iki ülke futbol federasyonlarının yaptığı itirazı değerlendiren UEFA Tahkim Kurulu, kararını 25 Aralık'a kadar verecek.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, UEFA Tahkim Kurulu, Sırbistan ile Arnavutluk futbol federasyonlarının UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun 24 Ekim'de verdiği karara yaptıkları itirazları görüştü.

Tarafları dinleyen UEFA Tahkim Kurulu'nun, itirazlarla ilgili kararını 25 Aralık'a kadar açıklayacağı ifade edildi.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, olaylı maça dair kararında, evsahibi Sırbistan'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Sırbistan'ın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu'ndaki 3 puanı silmişti.

Sırbistan'a ayrıca evinde yapacağı iki maçı, seyircisiz oynama cezası veren Kurul, her iki ülke federasyonuna 100 biner avro para cezası vermişti.

Olay

Sırbistan ile Arnavutluk arasında 14 Ekim'de Belgrad'da oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında üzerinde 1912 yılında Arnavutluk'un bağımsızlığını ilan eden İsmail Kemali'nin resminin ve "Büyük Arnavutluk'' haritasının yer aldığı bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı.

Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine hakem Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyurulmuştu.

AA

Sıradaki Haber
Hamzaoğlu Hollanda medyasında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz