Futbol

Kardeşlik Kupası Kosova'nın

11 Kasım 2017 Cumartesi 12:25 - Son Güncelleme 11 Kasım 2017 Cumartesi 12:28

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programınca desteklenen "Yarınlar Bizim İçin" projesi kapsamında "Uluslararası Kardeşlik Kupası" futbol turnuvası düzenlendi.

Mini dünya kupası olma özelliği taşıyan turnuvada Trakya Üniversitesinde (TÜ) öğrenim gören uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 12 takım turnuvada 1 ay boyunca mücadele etti. Rakiplerini yenerek finale çıkan Türkmenistan ve Kosova takımları arasında maçı Süper Lig hakemlerinden Özgür Yankaya yönetti.

Turnuvada, Kosova rakibi Türkmenistan’ı 7-5 yenerek şampiyon oldu.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, turnuvanın TÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler arasındaki kardeşlik bağlarını artırdığını anlattı.

TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin de güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, öğrencileri ve derneği tebrik etti. Turnuvada birinci olan takım oyuncularına madalya, kupa ve bisiklet hediye edilirken ikinci takım oyuncularına da çanta hediye edildi.

Kosova takımının kaptanı Sedat Mazek, kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Turnuva çok güzel geçti. Buradan herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz turnuvayı birincilikle bitirdik ancak önemli olan birlikte olmaktı. Bence dostluk kazandı. Böyle güzel bir ortamda bu turnuva sayesinde buluştuk." dedi.

Hakem Özgür Yankaya da kardeşlik içinde güzel bir etkinlik olduğunu, Edirne'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin buluştuğu maçı yönetmekten dolayı da gurur duyduğunu aktardı.

Kupa törenine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu, TÜ Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Akıncı, Futbol Edirne İl Temsilcisi Yavuz Çiroz ve Voleybol Edirne İl Temsilcisi Ayhan Dinç katıldı.

Sıradaki Haber
O maçlarda gol sesi yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz