Futbol

Kefil olduğu "kulüp borcu" yüzünden hapse girecek

27 Temmuz 2021 Salı 00:16 - Son Güncelleme 27 Temmuz 2021 Salı 01:49  |  Kaynak : TRT HABER

Teknik direktör Burak Şar, "elektriği kesilmesin" diye çalıştığı kulübün borcuna kefil oldu. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen kefil olduğu borç ödenmedi. Ödenmeyen o borç yüzünden Şar, birkaç gün sonra hapse girecek.

2019 yılında ödenmeyen elektrik faturaları sebebiyle Gaziantepspor tesislerinin elektrikleri kesildi. Kulübün o dönemdeki teknik direktörü Burak Şar, sağlıklı bir ortamda çalışmanın yollarını aramaya başladı ve borca kefil oldu.

Kulüp borcu yüzünden 30 Temmuz'da hapse girecek

O süreçte yaşananları anlatan Burak Şar, "Avukatlarla görüştüm. Bana dediler ki; '468 bin lira borç var. 77 binine imza atarsan eğer başkan ceza evine girmez. Elektriği de açarız' dediler. Ben de 'Elektriği açarsanız ben bu imzayı atarım seve seve' dedim. Sonuçta bir insanım vicdanım var yani" ifadelerini kullandı.

Ancak kulüp borcu ödemedi. Sonrasında ise tesislerin kapısına kilit vuruldu. Aradan 2 yıl geçti. Burak Şar karakoldan arandı ve teslim olması istendi. O sırada vefat eden annesinin cenaze törenine katıldıktan sonra geleceğini beyan etti. Törenden sonra korktuğu başına geldi. Şar, Silivri Cezaevi’ne konuldu. Ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında 36 günlüğüne cezaevinden çıkartıldı.

"O yazı yerine cezaevi kağıdımı gösteriyorum"

"Teknik olarak bir yazı gösterirdim oyunculara ama şimdi cezaevi kağıdımı gösteriyorum. Bu da kötü bir duygu. Burada geçen bekçi çevirdi. 'Mahkum' yazıyor GBT'de. Bu bana ağır bir itham yani. Çok zoruma gitti." diyen Burak Şar, mağdur olduğunu düşünüyor ve düştüğü durumdan çıkmak için yardım istiyor.

 "İran'dan bir teklif aldım. Ama mahkum olduğum için gidemedim"

Şar, "Zor bir süreçten geçtim. İran'dan bir teklif aldım. Ama mahkum olduğum için gidemedim. O benim için büyük bir üzüntü oldu" diye konuştu.

30 Temmuz’da hapse girecek olan Burak Şar, 3 aylık hapis cezasının kalanını yatacak.

Sıradaki Haber
Çebi: Transferler gizli yapılır, bittiği gün açıklanır
Yükleniyor lütfen bekleyiniz