Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

"Keşke Bucaspor'a gitmeseydim"

04 Şubat 2020 Salı 15:15

Eski futbolcu ve teknik direktör Bülent Uygun, 2010-2011 sezonunda çalıştırdığı Bucaspor'a ilişkin, "Keşke gitmeseydim dediğim bir kulüptü. Birilerinin egosu yüzünden başarı elde edemedik" dedi.

Teknik Direktör Bülen Uygun, Deplase Dergisi'ne futbol kariyeri ve teknik direktörlük sürecinde çalıştırdığı takımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

2010-2011 sezonunda Bucaspor'u 7 hafta çalıştıran tecrübeli teknik adam, " Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Keşke gitmeseydim dediğim bir kulüptü. Pişmanlığım Bucaspor'a gitmiş olmaktan dolayı değil, beni orada insanlara çok yanlış anlattıklarından ötürü. Sanki insanların hayalleriyle oynamışım gibi gösterdiler." ifadelerini kullandı. 

"Fikir ayrılıkları sebebiyle yol kat etmek zordu"

Uygun, Bucaspor'a gelirken hayallerinin olduğunu hatırlatarak," Alt yapıya çok önem verildiğini biliyordum. Başarı hikâyesinin gerçeğe dönüşmesini sağlayabileceğimizi düşünüyordum. Ancak ekonomik sorunların bu kadar yoğun olacağını tahmin etmemiştim. Mehmet Seyit Özkan yönetimi ile yaşanan fikir ayrılıkları sebebiyle yol kat etmek zordu. Sürecin iyi yönetilememesi, verilen amatörce kararlar, oynayan futbolculara ödemelerinin yapılmamasıyla birlikte takımda kalmamın da anlamı yoktu." diye konuştu. 

"Yapılan hatalarla başarıya ulaşılamayacağının farkına vardım"

Bucaspor'dan sonra ilçe takımlarından gelen teklifleri redettiğini vurgulayan Uygun konuşmasını şöyle tamamladı: 

"Ayrıldıktan sonra, insanların bu işi ne kadar az bildiklerini, işlerine geldikleri gibi davrandıklarını fark ettim. Bucaspor'a keşke böyle bir yönetimin başta olduğu zamanda değil de, farklı düşünce tarzındaki yöneticilerin olduğu bir zamanda gelmiş olsaydım. Hayal ettiğim şeylerin en azından bir kısmını yapabilirdim diye düşünüyorum. Benim için tatmin edici şey kesinlikle para değil başarıydı. Bu yaşadığım tecrübeden sonra ilçe takımlarından gelen teklifleri kabul etmedim.

Bucaspor’un alt yapısından Barış Alıcı, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Berke Özer, Salih Uçan yetiştirme bedelleri ile Altınordu'ya götürüldü. Kazanılan parayı düşünürseniz zaten işin boyutu ortaya çıkıyor. Bucaspor’a giderken doğru bir tercih yaptığımı düşündüm. Ama yönetimsel anlamda yaşanan çekişme, yapılan hatalarla başarıya ulaşılamayacağının farkına vardım.

Onların da benimle çalışmak istemediklerini, maçı izlemeleri amacıyla tribüne getirdikleri iki hocayı görünce anlamış oldum ve yollarımız bu şekilde ayrıldı. Pişmanlığım Bucaspor'a gitmiş olmaktan dolayı değil, beni orada insanlara çok yanlış anlattıklarından ötürü. Birilerinin egosu yüzünden başarı elde edemedik, o kötü niyetli insanların benimle ilgili olumsuz imaj çizme çabası bana acı veriyor."

Kaynak: TRT SPOR 

Etiketler: BucasporBülten UygunTeknik Direktör