Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Keşke geri dönseler!

08 Nisan 2015 Çarşamba 17:55

Onlar gittiler ama ne taraftarları unuttu ne de yerleri dolduruldu.

C. Ronaldo, Lewandovski, Luis Suarez gibi yıldızlar takımlarından ayrıldıktan sonra ne eski kulüpleri yerini doldurabildi ne de taraftarlar onları unuttu. Sadece Avrupa'da değil Türkiye'de de bazı isimler unutulmuyor. 

Ribery elden kaçtı...

Türkiye'de akla gelen ilk isim G.Saray'dan sansasyonel bir şekilde ayrılan Frank Ribery geliyor. G.Saray'a ilk geldiği günden itibaren dikkatleri üzerine çeken ve oynadığı futbolla beğeni toplayan Fransız yıldız oyuncu, sarı-kırmızılı takımdan kaçarcasına ayrılmış Marsilya ile anlaşmıştı. Taraftarları şok eden bu ayrılık sonrası G.Saray Ribery'i dava etti ama ne yazık ki istenilen sonuç elde edilemedi. 

Burak Trabzonspor'la uçtu...

Beşiktaş'ta oynadı olmadı sonra Manisaspor'a transfer oldu, olacak gibiydi, Fenerbahçe'ye gitti Eskişehirspor'a kiralandı sonra da Trabzonspor kancayı attı. Son şansı denildi bu sefer fırsatı kaçırmadı. Şenol Güneş'le yeniden doğan Burak Yılmaz, gol kralı oldu fırtına gibi esti. Dört büyükler içinde bir tek Galatasaray'da oynamamıştı o da oldu. Trabzonspor'dan olaylı bir şekilde ayrılan Burak, Galatasaray'da performansını sürdürdü ama Karadeniz ekibi o gittikten sonra yerini dolduramadı.  Ardından Janko geldi fakat beklenti çok büyüktü yine olmadı. Trabzonspor 2 yıl sonra ancak Cardozo ile Burak'ın yerini doldurabildi. 

Quaresma heyecan yarattı

Beşiktaş'a gelecek mi gelmeyecek mi sorusuyla yaz boyu gündemden düşmeyen Portekizli yıldız Quaresma, transfer olduğunda sadece siyah-beyazlı taraftarlar değil tüm Türkiye'yi heyecanlandırmıştı. 2 yıl boyunca Beşiktaş forması giyen Portekizli, inişli çıkışlı bir grafik çizerek adeta kulübü hayal kırıklığına uğrattı. Mali sıkıntılar yaşayan Kara Kartal, 2012 yılında Ouaresma ile anlaşamayınca yollarını ayırmak zorunda kaldı. Taraftarın sevgilisi olmayı başaran yıldız oyuncu Al Ahli'nin yolunu tutmuş ardından da kendisini bugünlere getiren eski kulübü Porto ile tekrar sözleşme imzaladı. Şimdilerde performansı ile dikkatleri yeniden üzerine çeken Portekizli futbolcu, Beşiktaşlı taraftarların keşke gitmeseydi diyeceği isimlerin başında geliyor. 

BU OYUNCULARIN YERİ DOLDURULAMIYOR...

Büyük umutlarla gelen Stoch 

Hiç bir yıldız oyuncu genç yaşta Türkiye'ye gelmez diyenlere inat yapılan bomba gibi bir transferdi Miroslav Stoch... 21 yaşında Chelsea'den transfer edilen Slovak oyuncunun Türkiye'yi tercih etmesi şaşkınlık yaratmıştı. Transferi olay olan Stoch aynı etkiyi performansıyla yaratamadı fakat oyun tarzı ve attığı goller onu taraftarın gözünde önemli bir noktaya getirdi. İnişli çıkışlı grafiği ve ofansif özelliklerinin yanında geriye dönüşlerde zayıf kalması Fenerbahçe'den gönderilmesine neden oldu. 

ManU Ronaldo'yu arıyor

Alex Ferguson Ronaldo'nun bu kadar büyüyeceğini bilseydi kuşkusuz onu satmamak için elinden geleni yapardı. Kurt hocanın S. Lizbon'dan transfer ettiği oyuncu ManU'da dikkatleri üzerine çekerek adeta Real Madrid'i büyülemişti. Manchester United ne kadar dirense de hem para hem de Ronaldo'nun İspanya'ya gitmek istemesi transferin gerçekleşmesine neden oldu. Rekor bir bonservis bedeliyle Real'in yolunu tutan Ronaldo'yu Manchester Unitedlı taraftarlar kıskançlıkla izliyor. 

Suarez gitti Balotelli geldi

İngiltere'den İspanya'ya giden bir diğer futbolcu ise Luis Suarez... Liverpool'da rüya gibi bir sezon geçiren Uruguaylı futbolcu son yılında şampiyonluğu kıl payı kaçırdı ama attığı gollerle sezona damgasını vurdu. 2012-2013 sezonunda 23 gol atan oyuncu Barcelona ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Yüksek bir bonservis bedeliyle onu Katalan ekibine satan Liverpool, kadrosuna Balotelli'yi katsa da Suarez'in yerini bir türlü dolduramadı. 

Lewandovski bir gitti pir gitti

Takımlarına bağlılıklarıyla bilinen Dortmund taraftarlarının unutamadığı futbolcu Roberto Lewandovski geçtiğimiz yıl Bayern Münih'e transfer oldu. B. Dortmund'la şampiyonluk yaşayan ve Şampiyonlar Ligi finali oynayan Polonyalı oyuncu, gollerine Münih'te de devam ediyor. Dortmund onun yerini İmmoble ile doldurmaya çalışsa da bu konuda pek başarılı olamadı. Bu sezon kötü bir performans sergileyen sarı-siyahlı kulüp forvetteki açığını Pierre-Emerick Aubameyang ile kapatmaya çalışıyor.

trtspor.com

Etiketler: BeşiktaşGalatasarayLuis SuarezquaresmaRonaldo