Futbol

Kilis Belediyespor'da bir ilk

09 Eylül 2014 Salı 12:38 - Son Güncelleme 09 Eylül 2014 Salı 12:47

Kilis Belediyespor, Nijeryalı golcü Odimba'yı kadrosuna kattı.

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden yeşil-siyahlı takım, tarihinin ilk yabancı transferine imza attı.

1984 yılında kurulan Kilis Belediyespor, dış transferde tercihini 5 yıldır Türkiye'de top koşturan Nijeryalı Uche Odimba'dan yana kullandı.

Teknik direktör İbrahim Katırcı, 25 yıldır Kilis Belediyespor'da görev yaptığını belirtti.

Bir dönem formasını giydiği kulüpte şampiyonluk yaşamak istediğini vurgulayan Katırcı, Nijeryalı Odimba'dan çok şey beklediklerini dile getirdi.

Taraftarların takımı yeniden 3. Lig'de görmek isteğini anlatan Katırcı, "Takıma kazandırdığımız oyuncularla mutlu sona ulaşacağımızdan eminim. İlk kez yabancı bir futbolcu Kilis Belediyespor forması için ter dökecek. Yabancı transferimiz takımımıza renk kattı, inşallah kendisinin katkılarıyla başarıyı yakalayacağız" dedi.

Kulüp başkanı Mehmet Ali Eryılmaz ise kadrolarına kaliteli futbolcuları katarak profesyonel liglerde yer almak istediklerini aktardı.

Golcü oyuncu Odimba da eski takım arkadaşlarının önerisiyle Kilis'e transfer olduğunu anımsattı.

Daha önce Türkiye'deki 5 ayrı kulüpte oynadığını anlatan Odimba, "Burada güzel bir ortam var. Arkadaşlarım bana yardımcı oluyor, kadromuz da çok iyi. Kulübün ilk yabancı oyuncusu olmak da beni gururlandırdı" şeklinde konuştu.

Odimba, Kilis'te şampiyonluk heyecanı yaşamak istediğini kaydetti.

Yeşil-siyahlı takımın kulüp müdürü Teyfuk Ercan ise yeni yönetimin büyük hedefler ortaya koyduğunu dile getirdi.

Bu amaçla önemli oyuncuların takıma kazandırıldığının altını çizen Ercan, "Şimdiye kadar yabancı futbolcumuz olmamıştı. Başkanımızın desteğiyle bu yıl kadromuza ilk defa yabancı futbolcu kattık. Kendisini Bayburt Özel İdarespor'dan transfer ettik. İnşallah yabancı transferimiz şehrimize futbol anlamında heyecan katar" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Rizespor'da hazırlıklar devam ediyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz