Futbol

Klose'den tarihi gol

22 Haziran 2014 Pazar 00:35 - Son Güncelleme 22 Haziran 2014 Pazar 02:04

Klose, Dünya Kupası finalleri tarihindeki en golcü oyuncu unvanına ortak oldu.

Brezilya'da düzenlenen FIFA 2014 Dünya Kupası G Grubu maçında Almanya adına Gana filelerini havalandıran Miroslav Klose, "Fenomen" lakaplı Brezilyalı Ronaldo'yu yakaladı.

35 yaşındaki Alman golcü, Gana karşılaşmasında attığı golle tarihe geçti. Dünya Kupası finallerinde toplam gol sayısını 15'e çıkartan Klose, Brezilyalı Ronaldo'ya ait olan rekora ortak oldu.

İlk olarak Güney Kore ve Japonya ortaklığında düzenlenen 2002 FIFA Dünya Kupası'nda boy gösteren Klose, finale kadar yükselen Almanya'nın oynadığı 7 maçta da forma giymiş ve rakip filelere tam 5 gol bırakmıştı.

Daha sonra Almanlar'ın ev sahipliği yaptığı 2006'da sahneye çıkan tecrübeli golcü, ülkesinin 3. olarak tamamladığı turnuvada yine 7 maçın tamamında sahaya çıkmış ve yine turnuvayı 5 golle kapamıştı. Klose, ülkesi kupaya uzanamasa da teselliyi "Altın Ayakkabı" ödülüyle bulmuştu.

4 sene önce Güney Afrika'da düzenlenen finallerde ise 5 maçta forma giyen Klose, fileleri 4 kez salladı. Alman yıldız, böylece Dünya Kupası finallerinde toplamda 14 golle ulaştı.

Portekiz maçında forma şansı bulamayan Klose, Gana maçında oyuna girdikten 2 dakika sonra fileleri havalandırdı. Almanya adına gelen bu beraberlik golü ile Klose, Dünya Kupası finallerindeki toplam gol sayısını 15'e çıkardı.

İŞTE KLOSE'NİN O TARİHİ GOLÜ

Bu gol ile Klose, Brezilyalı Ronaldo'nun Dünya Kupası finallerinin en golcü futbolcusu unvanına ortak oldu. Klose bir gol daha atarsa, bu alandaki rekoru eline geçirecek.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sıradaki Haber
Nijerya 'devam', Bosna 'tamam' dedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz