Futbol

Kritik maçın yeri belli oldu

29 Temmuz 2015 Çarşamba 19:42 - Son Güncelleme 29 Temmuz 2015 Çarşamba 19:48

Arnavutluk-Sırbistan maçı, Elbasan şehrinde oynanacak.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2016) Elemeleri'nde 8 Ekim'de oynanacak Arnavutluk-Sırbistan maçı, ülkenin orta kesimlerindeki Elbasan şehrinde oynanacak.

Arnavutluk Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Euro 2016 elemelerinde I Grubu'nda Arnavutluk ile Sırbistan arasında yapılacak karşılaşmanın önceden planlandığı gibi İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadı'nda oynanmayacağı, UEFA'nın güvenlik talebi üzerine Elbasan Arena'da yapılacağı ifade edildi.

Geçen yıl ekim ayında Sırbistan'da oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçın rövanşı için UEFA'nın güvenli bir yer talebinde bulunduğu belirtilen açıklamada, "UEFA'nın talebi doğrultusunda, maç öncesinde stadın bazı kontrollerden geçmesi gerekiyor. İşkodra'daki stat yetişmediğinden maçın Elbasan Arena'da oynanması uygun görüldü" ifadelerine yer verildi.

Tatil edilen ilk maçta çıkan olaylar nedeniyle UEFA, Sırbistan'ı hükmen galip ilan etmesine rağmen Sırbistan'ın gruptaki 3 puanını da silmişti. Arnavutluk'un, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı itirazın ardından, UEFA'nın daha önce aldığı karar değiştirilerek Arnavutluk'a 3 puan verilmişti.

Sıradaki Haber
İşte Türkiye Kupası finalinin adresi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz