Futbol

Lig Kupası'nda son finalist Manchester City

07 Ocak 2021 Perşembe 00:40 - Son Güncelleme 07 Ocak 2021 Perşembe 00:48  |  Kaynak : TRT SPOR

İngiltere Lig Kupası yarı finalinde Manchester City, deplasmanda Manchester United'ı 2-0 mağlup ederek üst üste 4. kez finale yükseldi.

İngiltere Lig Kupası yarı finalinde Manchester United, derbide Manchester City'yi ağırladı.

İlk yarısı ortada geçen mücadelenin 50. dakikasında sahne alan Manchester City'nin stoperi John Stones, dev maçta takımını 1-0 öne geçirdi. Manchester United'ın sonuçsuz kalan beraberlik çabalarının ardından Fernandinho, 83. dakikada farkı ikiye çıkardı. Bu gol, maçın skorunu tayin etti ve Manchester City, karşılaşmayı 2-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

Üst üste 4. final

Pep Guardiola'nın öğrencileri, Manchester United'ı devirerek, Lig Kupası'nda üst üste 4. kez finale çıkma başarısı gösterdi. Maviler, 2014 ve 2016 şampiyonluklarının ardından kupadaki grafiğine bir yıl ara vermiş, 2018 yılında ise finalde Arsenal'ı devirerek şampiyonluğa ulaşmıştı. 2019 yılında penaltı atışları sonucunda Chelsea'yi devirerek kupayı müzesine götüren ekip, geçen sezon da pandemi arasından hemen önce Aston Villa'yı mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı.

Manchester City'nin finaldeki rakibi, Brentford'ı 2-0'lık skorla geçen Tottenham olacak. Son üç sezonun şampiyonu Manchester City, tarihinin 8. kupa şampiyonluğunu kazanmak için sahne alacak. Tottenham ise, son olarak 2008 yılında kaldırdığı kupada hasrete son vermek için sahaya çıkacak.

Sıradaki Haber
İspanya Kral Kupası'nda "üç" büyük sürpriz
Yükleniyor lütfen bekleyiniz