Futbol

''Löw Adana'da stajını yaptı''

15 Temmuz 2014 Salı 13:38 - Son Güncelleme 15 Temmuz 2014 Salı 13:46

"Bizde staj yaptı, sonra dünya şampiyonu oldu"

Brezilya'nın ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası'nı kazanan Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw, 2000-2001 sezonunda çalıştırdı Adanaspor'da, çıktığı 5 maçta galibiyet yüzü göremedi.

Süper Lig'de 1998-1999 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştıran Löw'ün, 2000 yılında anlaştığı Adanaspor macerası ise kısa sürdü. 18 Aralık 2000'de Adana ekibiyle sözleşme imzalayan Löw'ün görevine, 28 Şubat 2001'de son verildi.

Bu sürede takımla 5 maça çıkan Löw, galibiyet yüzü göremedi. Löw yönetimindeki Adanaspor, sahasında oynadığı İstanbulspor ile 2-2, Yimpaş Yozgatspor ile 3-3 berabere kaldı, Gençlerbirliği'ne 3-2, Siirtspor'a 2-0 yenildi. Adana ekibi, deplasmanda oynadığı Beşiktaş maçından da 2-1 yenik ayrıldı.

"Bizde staj yaptı, sonra dünya şampiyonu oldu"

Adanaspor'da 1998-2005 yılları arasında genel menajerlik yapan Şahabettin Yavuzer, 2000-2001 sezonuna teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde başladıklarını belirtti.

Karaman'ın, takım kadrosunun büyük kısmını Alman oyunculardan oluşturduğunu ve ligin ilk haftalarında kötü sonuç aldıklarını ifade eden Yavuzer, şunları söyledi:

"O dönemde sezona iyi başlayamadık. Hikmet Karaman da ligin ilk yarısının bitimine bir hafta kala bizi yüz üstü bıraktı, gitti. O bizi bırakınca kadromuz Alman ağırlıklı olduğu için Löw ile anlaştık. Onun da kendine göre şartları vardı. Alman Milli Takımı'nın futbolcusu Thomas Berthold ve 'Almancı' dediğimiz oyunculardan Erol Bulut'u takıma getirdi. Löw, bizde 5 hafta maça çıktı, bizde de başkanlık değişti. Löw de kötü sonuçlardan sıkılmıştı, takımı toparlayamadı. Galibiyet alamıyorduk ve karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık."

Löw ile ilgili "Çok efendiydi, salon adamıydı ama takımla bütünleşemedi" ifadelerini kullanan Yavuzer, Alman teknik adamın oyuncularla toplantı ve seanslar yaptığını, tesisleri çok beğendiğini ancak sportif başarıyı yakalayamadığını anlattı.

Yavuzer, sezon sonunda Süper Lig'den 2. Lig'e düştüklerini dile getirerek, "Sonra Rıdvan Dilmen'le anlaştık ve tekrar Süper Lig'e yükseldik. Löw, Alman futbolunun disiplinini, oyuncularına kazandırmış. Dünya Kupası'nı almaları beni mutlu etti açıkçası. Demek ki bizdeyken stajını yaptı, sonra gidip Almanya ile dünya şampiyonu oldu. Kendisini çok geliştirdiği ortada" diye konuştu.

Sıradaki Haber
İşte Beşiktaş'ın yeni formaları!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz