Futbol

Manchester City, Guardiola ile coştu

23 Mayıs 2022 Pazartesi 14:52 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2022 Pazartesi 15:05  |  Kaynak : TRT SPOR

İngiltere Premier Lig'de mutlu sona ulaşan Manchester City, Pep Guardiola ile bambaşka bir çehreye büründü. İspanyol teknik adam, Liverpool ile yarışmaktan gurur duyduğunu söyledi.

İngiltere Premier Lig'de Manchester City, 93 puanla zirvenin sahibi oldu. Son haftaya kadar Liverpool'la kıyasıya yarışan City, son 5 sezonda 4'üncü lig zaferini yaşadı.

2016-2017 sezonunda göreve gelen Pep Guardiola, Manchester City'yi üst seviyeye çıkardı. İspanyol teknik adamın göreve gelmesinden önce 4 lig zaferi yaşayan City, kısa sürede bu sayıyı ikiye katlamayı başardı.

Son yıllarda Liverpool - Manchester City çekişmesinin yanı sıra, Jurgen Klopp - Guardiola mücadelesi de oldukça ilgi çekti.

Son 5 sezonda, ligdeki şampiyonluk yarışına ambargo koyan iki takım, bu sezonda da son haftaya birlikte girdi. Manchester temsilcisi, 2017-2018 sezonundan bu yana ligde topladığı 459 puanla da zirveye çıktı.

Jurgen Klopp'un Liverpool'u ise aynı dönemde 433 puanda kaldı.

Şampiyon oldukları Aston Villa maçı sonrası konuşan Guardiola, Liverpool ile yarışmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Guardiola, "Kariyerimde daha önce hiç Liverpool gibi bir rakibim olmamıştı. Bu durum bana gurur veriyor. Oyuncularım son 5 sezonda 4 şampiyonluk kazandı ve onlar şimdiden efsane olmuş durumda. Başardıklarımız kolay değil ve bunu yalnızca Sir Alex Ferguson'ın Manchester United'ı yapabilmişti" dedi. 

Sıradaki Haber
Şampiyonlar Ligi'ne katılacak 26 takım belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz