Futbol

Maxi Pereira'da son durum ne?

12 Ocak 2015 Pazartesi 15:49 - Son Güncelleme 12 Ocak 2015 Pazartesi 19:52

Çebi, stat sorunundan transfere kadar birçok konuda soruları cevapladı.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, sezonun ikinci yarısında maçlarını oynayacakları stat konusunda ilk tercihlerinin Başakşehir olduğunu, sonra da Konya'yı düşündüklerini söyledi.

Ahmet Nur Çebi, NTVSpor'da katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, yapımı süren Vodafone Arena, ligin ikinci yarısında hangi statlarda oynamak istedikleri ve transfer konusunda bilgiler verdi. Çebi, stat konusundaki ilk tercihlerinin Başakşehir Fatih Terim olduğunu kaydederek, "Sonrasında da Konya'yı düşünüyoruz. Diğer alternatiflerimiz ise Ankara, İzmir ve Antalya olacak. Liverpool maçı da muhtemelen Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olacak" dedi.

Stadı, bu sezon sonunda bir maça yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Çebi, hava şartlarının da kendilerini zorladığını kaydederek, "Önümüzdeki sezon burada oynayacağımız kesin. Önemli bir kısmı bitti. Taraftarlardan destek bekliyoruz, kombine bilet almalarını rica ediyorum. Dünyanın en güzel statlarından biri olacak" şeklinde konuştu.

Transfer çalışmaları

Transfer çalışmalarına da değinen Çebi, Portekiz'in Benfica takımında forma giyen sağ bek Maxi Pereira'yı kulübünün bırakmadığını söyledi.

Transferi sistemli bir şekilde yürütmeye çalıştıklarını, 5-6 kişilik bir ekibin bu konuda çalıştığını kaydeden Çebi, "Transfer yapmak için transfer yapmayız. Eğer Beşiktaş'ın şartlarına uygun değilse, transfer yapmayabiliriz. Bir sağ bek düşünüyoruz. Serdar Kurtuluş, bu bölgede çok başarılı ancak herhangi bir sakatlık veya kart cezası yaşaması durumunda yedeğinin olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Çebi, kulüp başkanı Fikret Orman'ın İngiltere'ye transfer için gitmediğini söyledi. İç transfer çalışmalarına da değinen Çebi, şu ifadeleri kullandı:

"Mustafa Pektemek ve Atiba Hutchinson ile mesafeler uzak görünüyor, diğerleri ile bitmek üzere. Veli Kavlak, Cenk Gönen, Ersan Gülüm ve Atınç Nukan ile bir yerlere geldik, bitirdiğimiz zaman açıklarız. Atiba ve Mustafa ile görüşmelerimiz sürüyor. Beşiktaş ismi daha önemli, onların da bizim bütçemize uygun hareket ettiğimizi görüp, anlayacaklarını umuyorum. Bu transferler yarın da bitebilir, bir ay sonra da bitebilir, bitmeyebilir de. Önce Beşiktaş'ın ekonomik şartları önemli."

Younes Kaboul'la ilgili bir soru üzerine Çebi, Tottenhamlı futbolcunun ekonomik olarak şartlarına uymadığını söyledi.

Sıradaki Haber
Torku Konya yağmur altında çalıştı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz