Futbol

4 ay dayanabildi!

16 Kasım 2014 Pazar 13:13 - Son Güncelleme 16 Kasım 2014 Pazar 13:16

Sırbistan'ın Hollandalı teknik direktörü Dick Advocaat istifa etti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri I Grubu'nda üç maçta 1 puan toplayan Sırbistan'ın Hollandalı teknik direktörü Dick Advocaat istifa etti.

Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Danimarka'ya 3-1 kaybedilen karşılaşmanın ardından istifasını sunan Advocaat ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığı duyuruldu.

Advocaat'ın yerine 18 Kasım Salı günü Yunanistan ile yapılacak hazırlık maçında, takımın başında Sırbistan 21 Yaş Altı Milli Takımı'nı çalıştıran Radovan Curcic'in olacağı bildirildi.

Kariyeri boyunca Hollanda'da PSV Eindhoven, AZ Alkmaar, İskoçya'da Glasgow Rangers, Rusya'da Zenit gibi kulüp takımlarının yanı sıra Hollanda, Güney Kore, Belçika ve Rusya milli takımlarını da çalıştıran 67 yaşındaki Advocaat, temmuz ayında teknik direktörlük koltuğuna oturduğu Sırbistan'ın başında 4 ay görev yapabildi.

EURO 2016 Elemeleri'nde çıktığı üç maçta 1 puan toplayan Sırbistan, 5 takımlı I Grubu'nda 4. sırada yer alıyor. Grupta Ermenistan ile 1-1 berabere kalan Sırplar, Danimarka'ya 3-1 yenildi. Arnavutluk ile oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen karşılaşmada ise 3-0 hükmen galip ilan edilen Sırbistan'a buna rağmen 3 puan silme cezası verilmişti. İki ülkenin futbol federasyonlarının itirazının ardından UEFA Tahkim Kurulu'nun 2 Aralık'ta bu maçla ilgili cezaları yeniden değerlendirmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber
Nihayet...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz