Futbol

A Milli Takım'ın, İzlanda kabusu sürüyor

10 Ekim 2016 Pazartesi 00:27 - Son Güncelleme 09 Ekim 2016 Pazar 21:32

Milli takım, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 6. maçtan da galip gelemedi.

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu üçüncü maçında deplasmanda İzlanda'ya 2-0 yenilerek, gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

Elemelerdeki ilk iki maçında Hırvatistan ve Ukrayna ile berabere kalan ay-yıldızlı takım, İzlanda karşısından sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Grupta 2 puanda kalan A Milli Takım, yedişer puana ulaşan Hırvatistan ve İzlanda'nın 5 puan gerisine düştü. Milli takımın, puanını 5'e yükselten Ukrayna olan puan farkı da 3'e çıktı.

Grupta 6 Ekim Perşembe günü Ukrayna karşısında 24 ve 27. dakikalarda üst üste kalesinde iki gol gören Türkiye, İzlanda da deplasmanda 42 ve 44. dakikalarda kalesini gole kapatamadı.

Reykjavik'te yine kazanamadı

A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 6. maçtan da galibiyet elde edemedi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçla beraber rakibi ile başkent Reykjavik'te oynadığı 6 maçta 5 mağlubiyet bir beraberlik yaşadı.

Türkiye, İzlanda ile oynadığı 10 karşılaşmada ise sadece 2 galibiyet elde etti. Diğer 8 maçın 6'sını İzlanda kazanırken, 2 maç da berabere bitti.

Zorunlu değişiklik

Karşılaşmada orta saha ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürmeyi tercih eden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maçın ilk yarısında zorunlu bir değişiklik yaptı.

Ay-yıldızlı takımda 43. dakikada sakatlanan Ozan Tufan yerini Tolga Ciğerci'ye bıraktı. İkinci kez milli formayı giyen Tolga Ciğerci, Ukrayna müsabakasında ikinci yarıda mücadele etmişti.

Karşılaşmanın 59. dakikasında Yasin Öztekin'i kenara alan Fatih Terim, golcü oyuncu Cenk Tosun'u sahaya sürdü. Milli takımda değişiklik ise 67. dakikada Volkan Şen'in yerine diğer forvet Mevlüt Erdinç'le gerçekleşti.

Sıradaki Haber
Fatih Terim'den kadroda büyük sürpriz!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz