Futbol

"Adalı Milli Sporcular ve Lefter Anısına" gösteri maçı

25 Haziran 2022 Cumartesi 23:01 - Son Güncelleme 25 Haziran 2022 Cumartesi 23:10  |  Kaynak : İHA

İstanbul Adalar Kaymakamlığı bünyesinde Adalar İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen "Adalı Milli Sporcular ve Lefter Anısına" etkinliğinde efsaneler gösteri maçı yaptı.

Büyükada’da bulunan Koca Yusuf Futbol Sahası'nda gerçekleştirilen etkinliğe Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta oynamış eski milli futbolcular ve teknik direktörler ile çok sayıda adalı vatandaş katıldı.

Programda, adalı milli sporcular Uğur Köken, Turgay Şeren, Kadri Aytaç, Kostas Kasapoğlu ve Lefter Küçükandonyadis anılırken, bu isimlerin hatıralarından oluşan bir sergi de düzenlendi.

Maç öncesi spiker Orhan Ayhan konuşma yaparak Lefter’le arasında olan dostluklarından bahsetti.

Etkinlik çerçevesinde eski Galatasaraylı futbolcular ile adalı eski milli futbolcular arsında gösteri maçı yapıldı.

Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan, “Adalarımızda doğmuş, büyümüş, buralarda top oynamış, koşturmuş, yetişmiş futbolcularımızın, milli sporcularımızın ve onlardan da en önemli önde gelenler Lefter Küçükandonyadis anısına bir anma etkinliği düzenliyoruz. Bunu Adalar Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüz ve adalarımızın spor kulüpleri, futbol kulüpleriyle birlikte yapıyoruz. Adalılarla birlikte yapıyoruz. Adamızın yetişmiş değerlerini gelecek nesillere buradan göstermiş olacağız ve adalarımızın yetiştirmiş olduğu bu futbolcuları da bir kez daha buradan anmış olacağız” şeklinde konuştu.

Lefter Küçükandonyadis’in torunu Özcan Katmer ise “Spor Bakanlığımızın düzenlediği kaymakamlığımızın da desteğiyle bugün adalı milli sporcular ve Lefter anısına bir etkinlikteyiz. Ailesi olarak burada olmak bizim için çok farklı duygular barındırıyor. Çünkü milli futbolcuların Türkiye'ye mal olmuş futbolcuların bu şekilde anılması, tekrar isimleriyle birlikte bu şekilde etkinliklerde yer alması hem gelecek nesil için hem geçmişteki büyük milli sporcular için çok anlamlı” dedi.

Sıradaki Haber
A Milliler hazırlık maçında galip
Yükleniyor lütfen bekleyiniz