Futbol

Alman Milli Takımı güvende

17 Kasım 2015 Salı 23:35 - Son Güncelleme 18 Kasım 2015 Çarşamba 10:00

Almanya Milli Takımı'nın güvenli bir yerde bekletildiği bildirildi.

Almanya ile Hollanda milli takımı arasındaki dostluk maçının iptal edilmesinin ardından, Almanya Milli Takımı'nın güvenli bir yerde bekletildiği bildirildi.

Alman Futbol Federasyonu (DFB) Basın Sözcüsü Jens Grittner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada, maç için stada doğru yola çıktıkları anda polis tarafından maçın iptal edildiğinin bildirildiğini, şu anda güvenli bir yerde olduklarını ifade etti.

Nerede olduklarını tam olarak açıklamayan Grittner, bu konuda takipçilerinden anlayış beklediğini de belirtti.

Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe, NDR televizyonuna yaptığı açıklamada, stat kapılarının seyirciye açılmasından 15 dakika önce uyarı aldıklarını ve statta patlayıcı madde tehlikesi bulunmasından dolayı maçın iptal edilmesine karar verdiklerini söyledi.

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stefan Schostok da polise güvendiklerini belirterek bu kararın kolay alınmadığını ancak güvenliğin her şeyden önce geldiğini kaydetti.

Öte yandan stat çevresine çekilen güvenlik şeridinde yer alan yazıda, hayati tehlikeye dikkat çekildi.

Stat çevresinde sadece gazeteciler beklemeye devam ediyor. Güvenlik güçleri ise stat içinde ve çevresinde incelemelerde bulunuyor.

Hollanda Milli Takımı ülkeye döndü

Almanya ile Hollanda milli takımı arasındaki dostluk maçının iptal edilmesinden sonra stat yolunda geri dönen Hollanda kafilesi ülkeye geldi.

Hollandalı futbolcu ve teknik heyeti taşıyan uçağın gece yarısı Amsterdam Schiphol Havaalanına indiği bildirildi.

Bu arada Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) Genel Direktörü Bert van Oostveen, maç için Hannover'de bulunan 220 kadar Hollandalı taraftarın da bir an önce ülkeye getirilmesi için çaba harcadıklarını açıkladı.

Oostveen, federasyon yetkililerinin taraftarlara yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti.

Almanya ile Hollanda arasında Hannover'de oynanması gereken maç, başlamasına yaklaşık 1,5 saat kala güvenlik sebeplerinden dolayı iptal edilmişti.

Sıradaki Haber
2015 yılını yenilgisiz tamamladık
Yükleniyor lütfen bekleyiniz