Futbol

Almanya'daki Türk kökenli futbolculara ilişkin iddia

16 Kasım 2015 Pazartesi 10:39 - Son Güncelleme 16 Kasım 2015 Pazartesi 10:44

Bild: Türkiye, Alman yeteneklerini daha fazla ayartmak istemiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Almanya'da yetişen Türk oyuncuları kazanmaya çalışmayacağı yönünde Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ile anlaşmaya varmak istediği öne sürüldü.

Bild gazetesinin internet sayfasında, "Türkiye, Alman yeteneklerini daha fazla ayartmak istemiyor" başlığıyla yer alan habere göre TFF, DFB ile taleplerine ilişkin uzlaşmak istiyor.

İki federasyon arasında yeteneklerle ilgili çekişmenin yaşanmamasının hedeflendiğine işaret edilen haberde, bir futbolcunun Almanya'nın genç milli takımlarında oynamaya karar verdiğinde, TFF'nin bu oyuncuyu kazanmaya çalışmamasının ön görüldüğü savunuldu.

Haberde, TFF'nin buna karşılık Almanya Milli Takımı'na aday olmayan Türk kökenli oyuncuların Türkiye'de fırsat bulmaları için DFB'nin oyuncu izleme sisteminden yararlanmak istediği kaydedildi.

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in bu plana onay vermeleri gerektiği ileri sürülen haberde, bu anlaşmanın ne zaman uygulamaya geçeceğinin de henüz belli olmadığı ifade edildi.

Ay-yıldızlı ekibin Katar'a karşı oynadığı karşılaşmada ilk kez forma giyen Yunus Mallı'nın Türkiye tarafından kazanılan son oyuncu olabileceği yorumu yapıldı.

Son açıklanan Türkiye Milli Takımı kadrosunda Yunus Mallı'nın yanı sıra Kaan Ayhan ve Cenk Tosun daha önce Almanya'nın altyapı milli takımlarında forma giymişti.

Almanya'da yetişen ve bu ülkenin genç milli takımlarında forma giyen Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Emre Can ise Almanya Milli Takımı'nda oynamaya karar vermişti.

Sıradaki Haber
Fatih Terim'le 118. milli maç
Yükleniyor lütfen bekleyiniz