Futbol

Ampute Milli Takımımız tarih yazdı

08 Ekim 2017 Pazar 20:32 - Son Güncelleme 09 Ekim 2017 Pazartesi 02:20

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Polonya'yı 2-0 yenen Milli Takımımız, adını finale yazdırdı. Tarihi bir başarıya imza atan Ay-yıldızlı ekibimiz, final maçında bugün İngiltere ile karşı karşıya gelecek. Vodafone Park'ta oynanacak final maçı saat 19.00'dan itibaren TRTSPOR'dan canlı yayınlanacak.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Turkcell'in ana sponsorluğunu üstlendiği Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) bünyesindeki ay-yıldızlı ekip, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyonanın yarı finalinde Polonya ile karşılaştı.

Müsabakaya iyi başlayan milli takım, 2. dakikada Rahmi Özcan'ın kaydettiği golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Uzun süre skor üstünlüğünü koruyan ay-yıldızlı ekip, mücadelenin 50+1. dakikasında Serkan Dereli'nin kaydettiği golle farkı 2'ye çıkardı. Karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Türkiye, adını finale yazdırdı.

Türkiye, yarı finalde İspanya'yı 3-0 yenen İngiltere ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Daha önce 17.30 olarak duyurulan final maçının saati ise 19.00 olarak değiştirildi. Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşmayı futbolseverler ücretsiz olarak izleyebilecek. Tarihi final TRTSPOR'dan canlı yaşanacak.

Bu arada karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de izledi. Özbek, maçtan sonra sahaya inerek teknik heyet ve futbolcuları galibiyetten dolayı kutladı.

VİDEO | İŞTE MİLLİLERİMİZİN İLK GOLÜ

VİDEO | İŞTE MİLLİLERİMİZ 2. GOLÜ

 

Sıradaki Haber
Beşiktaş'tan Millilere büyük jest
Yükleniyor lütfen bekleyiniz