Futbol

Ankara'da 'milli hasret'e 'yıldızlı' son!

05 Mart 2014 Çarşamba 20:57 - Son Güncelleme 06 Mart 2014 Perşembe 02:15

Ankara'da 10 yıl aradan sonra milli maç yapıldı. İbrahimovic ilk 11'de başladı.

Ankara, 10 yıl aradan sonra A Milli Futbol Takımı'na ev sahipliği yapmanın sevincini yaşadı.

En son Türkiye ile Moldova arasında oynanan ve 2-0 ay-yıldızlıların üstünlüğüyle biten maça ev sahipliği yapan başkentlilerin milli takım hasreti 10 yıl sonra sona erdi. Özel maçta İsveç ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı, 10 yıl aradan sonra başkent seyircisinin önüne çıktı. Ay-yıldızlı takım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın startını da başkentten vermiş oldu.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda daha önce 27 maç yapan Türkiye, 12 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. A Mili Takım, bu maçlarda 41 gol atarken, kalesinde de 33 gol gördü.

Tribünler doldu

Milli takımı 10 yıl sonra ağırlamanın heyecanını yaşayan başkentli futbolseverler de maça yoğun ilgi gösterdi. 20 bin 600 seyirci kapasitesi bulunan Ankara 19 Mayıs Stadı'nda tribünler tamamen doldu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

Ankaralıların beklediğine değdi

A Milli Futbol Takımı'nı 10 yıl sonra seyretme şansı bulan başkentliler, bunun mükafatını dünya yıldızı Zlatan İbrahimovic'i izleyerek aldı.

İsveçli ünlü golcü Türkiye karşısında ilk 11'de görev yaptı. Ronaldo ve Messi ile dünyanın en iyi üç futbolcusundan biri olarak kabul edilen "İbra"nın, belinde hafif ağrı bulunmasına rağmen ilk 11'deki yerini alması, Ankaralıları da mutlu etti.

İsveç'te tanıdık isimler

İsveç Mili Takımı'nın Türkiye karşısındaki kadrosunda Spor Toto Süper Lig'den 2 isim yer aldı.

Süper Lig'de Gençlerbirliği forması giyen Johan Dahlin İsveç'in kalesini korurken, başkent ekibinin bir diğer oyuncusu Jimmy Durmaz da ilk 11'de sahaya çıktı.

Gençlerbirliği'nde futbol hayatını sürdüren Dahlin ve Jimmy ayrı bir heyecan daha yaşadı. Dahlin ve Jimmy, Gençlerbirliği'nin "mabedi" 19 Mayıs Stadı'na bu kez rakip takım formasıyla çıktı.

Ayrıca dün gece rahatsızlanan Eskişehirsporlu futbolcu Erkan Zengin ve Kasımpaşa'nın filebekçisi Isaksson kadro dışı kaldı. Galatasaray'ın eski golcüsü Elmander de yedek kulübesinde forma bekledi.

İlk 11 Twitter'dan açıklandı

A Mili Futbol Takımı'nın İsveç maçı ilk 11'i dün gece sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan duyuruldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun sosyal medyayı daha aktif kullanması için ilk defa böyle bir uygulamaya gidildi.

Fatih Terim, İsveç mücadelesinde takımını 4-1-4-1 sistemiyle sahaya sürdü. Terim'in el yazısıyla duyurulan ilk 11'de kalede Onur yer alırken, defans hattını Gökhan, Semih, Ersan ve Caner oluşturdu.

Nuri'ye ön libero mevkisinde görev veren Terim, orta sahada Alper, Selçuk, Arda ve Mevlüt'ü, hücum hattında da Burak'ı görevlendirdi.

Terim'in vazgeçemediği 5 isim

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Belarus ve Kuzey İrlanda hazırlık maçlarında ilk 11'de şans verdiği 5 futbolcusundan İsveç karşısında da vazgeçmedi.

Gökhan Gönül, Arda Turan, Caner Erkin, Mevlüt Erdinç ve Ersan Gülüm, milli takımın yaptığı son üç hazırlık maçında da ilk 11'de şans bularak, tecrübeli teknik direktörün en çok güvendiği isimler oldu.

A Milliler 513. randevuda

A Milli Futbol Takımı, İsveç ile yaptığı özel maçla 513. karşılaşmasına çıktı.

Türk Milli Takımı, 91 yıllık tarihinde 269'u resmi, 243'ü özel olmak üzere geride kalan 512 maçta 186 galibiyet alırken, 120 kez berabere kaldı, 206 kez rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 218'i deplasmanda, 219'u iç sahada, 75'i de tarafsız sahada olmak üzere yapılan maçlarda toplam 677 gol attı, kalesinde 759 gol gördü.

Güvenlik önlemleri

Türkiye ile İsveç arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan maçta geniş güvenlik önlemleri alındı. Karşılaşmada bin 900'ü resmi ve 250'si özel olmak üzere 2 bin 150 güvenlik görevlisi hazır bulundu.

İLGİLİ GALERİLER

Sıradaki Haber
9 kişilik 'Komşu' karşısında şok yenilgi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz