Futbol

"Arda kendini ateşe attı"

07 Haziran 2017 Çarşamba 12:45 - Son Güncelleme 07 Haziran 2017 Çarşamba 14:49

Arda Turan'ın gazeteci Bilal Meşe ile kavgasının ardından milli takımdan kovulması, dış basında da yankı buldu. İspanyol gazeteleri, yaşanan olaylara geniş yer ayırdı.

Barcelona Kulübü'ne yakınlığı ile bilinen Mundo Deportivo gazetesi, "Arda tartıştı, Türk Milli Takımı'nı bıraktı" başlığıyla yaşanan olaya değindi.

Gazete Arda için "Barcelona'dan ayrılması beklenen isimler arasında" ifadesini kullanırken, 30 yaşındaki oyuncunun basın toplantısındaki açıklamalarını yazdı.

"Arda Turan'ın bu aykırı yürüyüşü..."

Mundo Deportivo ayrıca, "Dünya Kupası'na katılmak için zorlu bir yolu olan Türk Milli Takımı'nda kaptan Arda Turan'ın bu aykırı yürüyüşü, sosyal medyada büyük tartışmalar yaşanmasına neden oldu" ifadelerini kullandı.

 "Arda kendini ateşe attı"

İspanya'nın bir diğer önde gelen gazetesi Marca ise "Arda kendini ateşe attı" başlığını kullandı.

"Arda Turan'ın 62 dakika sahada kaldığı Makedonya maçı, Türkiye formasıyla son performansı oldu" diyen gazete, yaşananların EURO 2016'dan kalan öfkenin patlaması olduğunu belirtti.

Arda'nın Hırvatistan ve İspanya maçlarında tribünler tarafından ıslıklanması nedeniyle psikolojik olarak çok kötü etkilendiğini ifade eden Marca, "Atletico'nun eski oyuncusu, prim tartışmaları nedeniyle futboldaki babası olarak gördüğü Fatih Terim'le de karşı karşıya gelmişti" dedi.

"Turan'ın yokuş aşağı gittiği çok açık"

La Vanguardia gazetesi de Arda Turan'a geniş yer ayıran İspanyol gazeteler arasındaydı.

30 yaşındaki futbolcunun Barcelona'da donuk bir sezon geçirdiğinin altını çizen gazete, "Turan'ın yokuş aşağı gittiği çok açık. Kış transfer döneminde Çin'den gelen bir teklifi reddetmişti. Barcelona artık onu çok geç olmadan elinden çıkarmak istiyor" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Arda'ya bir eleştiri daha!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz